Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam nietypowe pytanie.

Ubiegam się o dotację i muszę w kosztorysie podać koszty już poniesione na wskazany cel. W związku z tym staram się wycenić wartość oprogramowania 3ds max 2009 wraz z Vray-em 1.5. Nie posiadam niestety rachunku (kupione prywatnie).

Nowy max z vrayem to teraz jakies 25k, ale jak ja kupowałem to zestaw był zdecydowanie tańszy, a poza tym zestarzał się przez ostatnie 4 lata i chyba przyjmowanie pełnej wartości jest trochę naciągane.

Jedyne co mi przyszło sensowne do głowy to wziąć cenę nowego softu i odjąć hipotetyczny koszt upgrade'u.

Jak wy byście ugryźli ten temat?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Obawiam się, że bez rachunku/dowodu zakupu nie masz co marzyć o uwzględnieniu jakichkolwiek kosztów jakie rzekomo poniosłeś. Bo tak to wygląda, bez dowodu zakupu, tylko "rzekomo" nabyłeś ten soft.

Ogólnie rzecz biorąc, cena 3ds max w zasadzie się nie zmienia. Przy tym poziomie cenowym różnice pomiędzy wersjami, to "grosze".

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Mam certyfikat imienny więc jest to dowód zakupu. Ponadto pytałem co w sytuacji gdy nie mam rachunku i powiedzieli, że mogę to uwzględnić, tylko muszę podać cenę rynkową.

A cena maxa od 2009 roku wzrosła o 25%.

Napisano

Podaj cenę aktualnej wersji maxa jako odpowiednika. Napisz do procadu lub innej firmy handlującej maxem prośbę o ofertę na maxa. Ta oferta będzie dokumentem potwierdzającym jego cenę.

Napisano

W podobnej sytuacji wyceniliśmy maxa odejmując od ceny aktualnej wersji koszt upgradu do niej z tej starej.