Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam,

na max3d nie udzielalem sie nigdy, acz zagladam tu od dawna. Kiedys zajmowalem sie troche renderowaniem wizualizacji, z roznym efektem. Po paroletniej przerwie wracam i wrzucam moje wypociny, duzo rzeczy ma jeszcze zostac zmienionych, ale czekam na jakas konstruktywna krytyke, pozdrawiam ;)

A no i soft - 3ds max, vray 2, scena oswietlona vray sun + doswietlenie vray light.

kawiarnia.jpg[ATTACH=CONFIG]86289[/ATTACH]

Edytowane przez SilentBob

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Najbardziej rzuca się w oczy balans kolorów - wszystko jest jak przy wybuchu bomby atomowej gdzieś w pobliżu ;)

Zewnętrzne źródło światła jest bardzo mocne, nie wyobrażam sobie więc aby te kinkiety na ścianach rzucały jakiekolwiek widoczne światło - dlatego moim zdaniem te promienie wyglądają nierealistycznie.

Napisano
  • Autor

zdesaturowac? stonowac troche zrodlo swiatla, a doswietlic czyms bardziej neutralnym? kinkiety sa mockupowo, bylo juz baaardzo pozno, a odbiorca chcial miec miec jakis poglad na scene ;)

te zrodla swiatla, zgadzam sie, totalny bezsens.

No i mam problem z vray sky, nie widac go przez material szyby, nie za bardzo wiem co z tym zrobic.

Napisano

Zapisz sobie alpha channel i następnie wstaw jakieś niebo w postprodukcji :)

Jeżli chodzi o żółty - najprościej załatwić to za pomocą color balance, również w postprodukcji - zamiast mieszać w ustawieniach światła. Ale jeżeli już chcesz to poprawić to zmień filtr na camerze na cieplejszy, lub wymień vrasuna na direct light i ustaw sobie taki kolor świtała jaki chcesz.

I jeszcze jedno - jaki masz color mapping ustawiony?

Napisano
  • Autor

mala poprawka do projektu

0f4c0e541e46198a.jpg

nie do konca pamietam, wszystkie ustawienia, podam color mapping jak bede w domu, z tlem jeszcze bede kombinowal ;)