Napisano 30 Maj 201212 l Witam mam problem z zaokrągleniami kantów w box przy uzyciu chamfer.Kombinuje,szukam po google i jakichs tutków na YT i kicha. Mam tak: http://imgur.com/nFOvs i chcialbym aby ten kant był zaokrąglony.Da się? dziekuję
Napisano 30 Maj 201212 l Za bardzi zagesciles siatke przed uzyciem chamfera i ogolnie sam chamfer mocno przesadzony.Jak mowi t0m3k zrob to turbosmoothem.Zrob tak stworz boxa podstawowego bez dodatkowych edgow.Zaznacz wszystkie krawedzie,zrob chamfera.I powinno byc ok.Jedyny problem z boksem i chamferem to to ze na rogach powstaja tojkaty,ktorych ie lubi turbosmooth.Rozwiazaniem na to jest plugin do chamfera np.Quad chamfer,ktory genderuje w naroznych chamferach 4boki.
Napisano 30 Maj 201212 l Autor zagęszczenie siatki jak i sam chamfer nie jest celowe,to wynik moich prób z chamferem. rly tyle kombinowalem ze nie mam pewności czy czasem ten screen nie jest z boxem z zaznaczonymi wszystkimi krawedziami i potraktowanymi chamferem,jesli pamiec mnie nie myli to czy zaznacze kazdą krawędź z osobna czy nie i tak kant w rogu sie robi.jedno co sprawdzę to faktycznie sprobuję z boxem z minimalnym zageszczeniem. Co do turbosmooth mam do niego mieszane uczucia,zawsze gdzieś spaskudza model,ale i to rozważę dzieki panowie