Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich na forum!

Jestem studentem architektury, od kilku tygodni bawie się 3ds maxem oraz v-ray'em, napotkała mnie pewna trudność, liczę na pomoc ze strony forumowiczów.

Otóż wymodelowałem sobie swój projekt domu, w przeciągu kilku dni mam oddanie, i nie mogę sobie poradzić z jedną rzeczą. Chciałbym, aby w oknach - na które ustawiłem materiał lustra (materiały nakładam w v-ray'u edytorem slate), odbijało się niebo (mam niewykończone wnętrze). Nie wiem jednak jak to zrobić, ustawiłem tylko bitmapę nieba w environment w 3ds maxie. Mam jeszcze pytanie odnośnie samego nieba: v-ray posiada jakiś generator nieba, gdzie można by było sobie ustalać gęstość i ilość/rodzaj chumr etc.? Dołączam pseudo render - proszę się nie śmiać, model jeszcze roboczy, a i sam jestem poczatkujący ;) Pozdro!

render1a.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na okna nie dawaj refraction, to nie będą przpuszczać światła, tylko reflection, wtedy będą odbicia. W ustawieniach v-ray masz mapę do odbić, w zakładce environment. V-ray, ani 3ds max nie mają generatora chmur, takie rzeczy można zrobić np. w Vue lub jakimś pluginem do 3ds max`a, np. Dreamscape.