Napisano 28 Lipiec 200420 l ostatnio mam ciagle problemy z renderingiem-mianowicie po jakims czasie renderingu wywala mio komuniukat ze nie ma dostatecznej ilosci pamieci-powienienem uzyc jakiegos renderera?probowalem walczyc z scanlinem ale juz teraz(jak mi scena urosla w szczegoly)juz nawet nie pomaga nadanie standard plane material wszystkim elementom.moze jakis renderer podola?ps.mental ray tez odpada:(krzaczy sie na samym poczatku.pomozcie. 060n
Napisano 28 Lipiec 200420 l Autor no w sumie zbieram wlasnie na kolejna kosc 512.a nie wie ktos czy da sie jakos maxem uzywac pliku wymiany xp'ka?aktualnie go troche rozszezylem i mam 5000-8000MB.jakby tak sie dalo tego uzyc mozna byloby niezle poszalec:) 060n
Napisano 28 Lipiec 200420 l a ile obecnie masz pamieci ?? jak powyzej 256 to powinno byc OKi no chyba ze scena ma pare miliardow polygonow :)
Napisano 29 Lipiec 200420 l Masz zrypaną płytę główną - sprawdź to.... albo RAM... ale raczej płyta... :) WIec zamiast inwetsować w RAM zainwestuj w pomiary :)
Napisano 29 Lipiec 200420 l Autor no dobra,ramu mam 512 kingstona-chodzi na 400 MHz a plyta pol roku msi na n-forsie.a jak moge sprzet sprawdzic-jak oddam na gwarancje to mi g.... zrobia bo powiedza ze dziala:(.a moze da sie jakos zrenderowac kawalek ujecia kamery?zeby mi nie liczylo calej sceny-probowalem ustawiac kamery ale odbicia sie nie zgadaja:(jak zrobie zblizenie to jeszcze jakos daje rade 060n
Napisano 29 Lipiec 200420 l Poszukaj w sieci jakiegoś softu.. posprawdzaj temperatury, itp. poszukaj w CHIPie :)
Napisano 29 Lipiec 200420 l Autor wielkie dzieki!:)juz problem ozwiazany:)okazalo sie ze przy meshsmooth nadalem opcji render interations:5 przez co sama maska miala ponad 1,5 miliona facow! :P niech zyje glupota;) tak to jest jak sie uczy modelingu z tutoriali i nie zastanawia sie co oznaczaja poszczegolne opcje:)dzIeki za wszystko:)
Napisano 9 Sierpień 200420 l a moze da sie jakos zrenderowac kawalek ujecia kamery? Jeśli nadal szukasz odpowiedzi na to pytanie to... :)) w Render Type z View zmień na Region wciśnij render zaznacz fragment jaki chcesz aby był obliczany i wciśnij OK i już gra :))) Lecz pewnie nie to chciałeś wiedzieć ;))) Pozdrawiam
Napisano 9 Sierpień 200420 l odp. na pytanie: a moze da sie jakos zrenderowac kawalek ujecia kamery? ------------------------------------------------------------ Jeśli nadal szukasz odpowiedzi na to pytanie to... :)) w Render Type z View zmień na Region wciśnij render zaznacz fragment jaki chcesz aby był obliczany i wciśnij OK i już gra :))) Lecz pewnie nie to chciałeś wiedzieć ;))) Pozdrawiam