KLIK Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Mam może błachy problem, ale jakoś nie moge z tego wybrnąć, nawet nie wiem jak to wyjaśnić, ale się postaram. Chodzi o to, że mam ustawioną kamerę (vray physical camera) i chcę wyrenderować tylko pewien obszar ujęcia. Teoretycznie mogę uzyć opcji "render region", problem w tym, że ten region powinien mieć 5000x5000pix, czyli render muszę ustawić na kosmiczną rozdzielczość ~ 100 000pix. Vray zawiesza mi się przy 20000pix. Nie wiem jak przestawić kamerę, tak, żeby objęła tylko zaznaczony obszar ale perspektywa pozostała ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 zamiast Region sproboj Crop 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Crop pozwala mi wyrenderować ten obszar, przy ustawieniu calości na 32000pix, co niestety ciągle jest zbyt małą wartością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 sorki, chodzilo mi o Blowup :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2012 SUPER! dzięki. Nie wpadłem na pomysł, żeby przetestować wszystkie opcje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi