Napisano 14 Czerwiec 201212 l Czesc; Mam problem ale mam tez nadzieje, ze mi pomozecie :) : Robie plansze w Photoshopie, po czym: -zapisuje ja jako pdf -zapisuja ja jako jpg aby w innym programie przerobic na pdf-a -drukuje witualna drukarka, ktora zapisuje mi plik jako pdf W kazdym z tych przypadkow po otworzeniu pliku w acrobacie plansza wyglada zle :( Tzn. w Photoshopie mam szerokosc 1500pix, a w acrobacie 1500pix (na oko) to skala 66%, jak wezme skalowanie na 100% to plik nie miesci mi sie na monitorze- jest tak szeroki :| Dlaczego acrobat zmienia skalowanie? Dlaczego tak trudno wyexportowac poprawna skale? i Co wazniejsze: jak to zrobic? Chce po prostu aby acrobat otwieral mi plik domyslnie w skalowaniu 100% i, zeby byla to skala z photoshopa- czyli 1500pix na szrokosc, dlogosc tez taka sama ;]
Napisano 14 Czerwiec 201212 l ok you made my day. Masakra. PDF reader to nie jest program do podglądu bitmap tylko podglądu dokumentu. wyświetlany tam wymiar zależny jest od wielkość pikseli okna dokumentu i/lub liczba DPI ustawiona w dokumencie przy eksporcie (pobierane z pliku psd). Jak ma konwertować to bierze tez pod uwagę dpi jakie podaje mu monitor. Anyway, wyswietl sobie jpega irfanViewerem a nie pdf readerem.
Napisano 14 Czerwiec 201212 l Autor OK, czyli musze jeszcze wziasc pod uwage dpi. Ile\jak to ustawic aby skala sie nie zmieniala? Poza tym: musze zaprezentowac ok 5 jpgow 1500x10000 pix. Masz jakies lepsze rozwiazanie niz upchniecie tego w 1 plik pdf? (obrazki sa tak duze, ze tworzy sie z nich .psB, czyli format, ktorego 'nie da sie w nic zamienic'- trzeba te pliki dzielic, np. na 5 miejszych)