Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Wczoraj podczas mojej rozmowy z osobą która montowała mi komputer poruszyliśmy temat drugiego komputera, rederującego w sieci lokalnej. Chodzi konkretnie o to czy nie ma "zgrzytów" gdy jednostka centralna zarządzająca renderingiem w sieci jest zbudowana na platformie intela, a komputery wspomagające (render nody) na platwormie AMD. Procesory różnych producentów różnią się miedzy sobą budową (np i7 oraz seria FX) ale również technologiami które są charakterystyczne dla ich producentów (np HT intela). Czy w konsekwencji, nie ma takiej sytuacji, że to, iż główny komputer nie obsługuje jakiś instrukcji które potrafi wykonać CPU zamontowana w render nodzie nie ogranicza noda? Jak to wygląda w praktyce na przykładach vray i maxwellrendera? Może nie ma to znaczenia, ale uwagę na to zwróciła osoba która z grafiką komputerową chyba ma niewiele wspólnego, ale zna się na budowaniu komputerów i sieci. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

to troche tak jakbys pomyslal, ze jesli serwer www stoi na AMD a ty wejdziesz na niego z komputera z procesorem Intel to storna bedzie wolniej dzialac albo w ogole sie nie zaladuje :)

32bit pomieszane z 64bit tez dziala.

Napisano

A ja spotkałem się z przypadkami różnych obrazków renderowanych na AMD/Intel - był to vRay w 3dmaxie, ale to dość dawne czasy. Dmuchając na zimne, nie mieszałbym procesorów.

Nawet zmiana wersji kompilatora może spowodować zmiany w renderowanych obrazach.