Skocz do zawartości

Jaki płatny serwer polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ostatnio zdecydowałem się, że zainwestuję trochę w serwer pod swoją stronkę. Nie jestem jednak przekonany czy wybrać zwykły serwer HTTP/FTP czy VPS.

Z tego co zauważyłem to VPS-y są nieco droższe od zwykłych serwerów zapewniających domenę www, ale nie jestem pewien czy w ogóle jest mi to potrzebne.

Głównie serwer jest mi potrzebny po to, żeby trzymać stronkę www (koniecznie musi obsługiwać php, mysql). Jednak bardzo możliwe, że w niedalekiej przyszłości mógłbym dorabiać wykonując na zlecenie witryny www, więc dobrze żeby dało się na takim serwerze zarejestrować parę domen. Jeszcze fajniej by było odpalić na nim jakiś plik wykonywalny(VPS-y).

No i najważniejsze - nie zarabiam, więc chciałbym żeby koszt takiego serwera nie przekraczał 200zł rocznie.

Mam nadzieję, że pomożecie mi wybrać odpowiedni typ i być może polecicie jakiegoś konkretnego usługodawcę ?

Edytowane przez QbisieQ
  • Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Sam przeglądałem pewne oferty i jak na razie linuxpl.com wygląda solidnie. Nie korzystam, jednak sporo czytałem na ich temat i klienci podobno nie mają aż takich powodów do narzekań, a support reaguje wyśmienicie. Z tego co widzę, wspierają PHP i MySQL, więc nie powinieneś mieć z tym problemów ;) Przyznam, że sam nawet rozważam, czy nie załatwić sobie nawet te 2GB miejsca dla siebie, bo nie mam jakiś wygórowanych wymagań.

Co do VPS- niestety nie pomogę, nie orientuję się w temacie, zapewne inni powiedzą ciut więcej.

Napisano

o VPSach pisałem w temacie z Twoim portfolio.

To naprawdę fajny bajer, o ile wiesz, jak go wykorzystać. Jeżeli ma być to odpalenie raz na jakiś czas pliku wykonywalnego, to są na to nawet darmowe rozwiązania, przykładowo google app engine(czy jakoś tak).

Dobrym rozwiązaniem jest też kupno droższego serwera www, ale np znaleźć kogoś, z kim byś się tym serwerem podzielił.

za 400zł można już znaleźć prawdziwe perełki, a ich możliwości / 2 nadal przewyższają możliwości tych tanich serwerów.