Napisano 5 Lipiec 201212 l Witam panie i panow :) Otóz mam problem z fume fx i gridami . Wiem ze mozna je łączyc i renderowac ze sobą tylko kompletnie nie wiem jak to zrobic i sie za to zabrac. Załózmy ze mam scene (Dwa scr od particle ) na jednym scr jest wybuch glowny a na drugim , "boczny dym " czy tez jakies missle trails) i jak to dodac do siebie ? co wyrendorowac ? Co z czym ? prosze o pomoc i wyjasnienie. Czy to prawda ze łacząc gridy ze soba mozna zyskac na jakosci i szybkosci daleszgo output ? na dole grid do smoke'a ktory emituje przy ziemi , a drugi grid , dla lecacej rakiety? II Juz nie bede zakładam nowego tematu to napisze jeszcze jeden problem ,majac scene jak wyrenderowac poszegolne elementy typu fume , rayfire czy realflow przykłady nizej https://vimeo.com/15587181 Licze na pomoc i Pozdrawiam
Napisano 7 Lipiec 201212 l Pytanie II Po prostu robisz osobne layery dla osobnych rzeczy i potem wypuszczasz jako openexr
Napisano 9 Lipiec 201212 l Autor w jaki sposob moge zrobic layer dla kazdej/oddzielnej rzeczy ? bo przeciez nie w render elements , macie jakis sposob ?