Vaphell Napisano 3 Sierpień 2004 Share Napisano 3 Sierpień 2004 Mam klopot z dobrym ustawieniem wplywu kosci na ludka. Konczyny spoko, ale nie wiem jak przeskoczyc problem z korpusem. Mam zrobione 2 kosci kregoslupa i nie moge ustawic vertexom w ich poblizu wplywu od obu. Obecnie vertexy lykaja wage 1 od jednej kosci, 0 od drugiej, a przy probie ustawienia wartosci posrednich vertexy sobie odlatuja w sina dal. Ktos wie moze jak temu zaradzic i w czym tkwi problem? Mam nadzieje ze nie dostane rady w stylu 'RTFM!!' bo juz to robilem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 3 Sierpień 2004 Share Napisano 3 Sierpień 2004 Malujesz wagi, czy wklepujesz z palca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaphell Napisano 3 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2004 powiedzmy ze wszystko po trochu - w tablicy wag wpisuje, dla poszczegolnych vertow jezdze suwaczkiem a dla proby tez malowalem - wszystko mialo ten sam efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 5 Sierpień 2004 Share Napisano 5 Sierpień 2004 czyli nie mozesz przypisac wartosci powiedzmy 0.5? czy mozesz, ale wtedy ci sie kaszani? bo jezeli ten pierwszy to sprobuj wylaczyc normalize... jezeli to 2gie to nie wiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaphell Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2004 jedziesz sobie suwaczkiem od zera do jedynki i widzisz jak plynnie vertex ci odlatuje od obiektu, proste :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 17 Sierpień 2004 Share Napisano 17 Sierpień 2004 Zaznacz tego vertexa który sobie odlatuje a nastepnie wybieraj kolejno wszystkie kości do których nie powinien być przyłączony i extrude bo prawdopodobnie przez przypadek został on przyłączony do oddziaływania innej kości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi