KatiaD Napisano 24 Sierpień 2012 Napisano 24 Sierpień 2012 Witam, pobrałam z netu parę pluginów, lecz nie wiem jak mam je dodać do blendera. Próbowałam przez user preferences/file/scripts - ale jak mam wybrać i zaznaczyć plugin, który chcę dodać? Czy ja coś źle? Jeśli jest już ten temat to przepraszam, ale w gąszczu tematów nie mogłam go znaleźć.
szczuro Napisano 26 Sierpień 2012 Napisano 26 Sierpień 2012 user preferences -> addon -> install addon
KatiaD Napisano 3 Wrzesień 2012 Autor Napisano 3 Wrzesień 2012 Witam, trochę odświeżę pytanie ponieważ mam problem z generatorem miast. Gdzie mam go szukać w blenderze? instaluje według wskazania szczuro, ale niestety gdy chcę go włączyć nie ma go na liście pluginów. Zainstalowaną mam wersję 2.63.
szczuro Napisano 4 Wrzesień 2012 Napisano 4 Wrzesień 2012 (edytowane) jeśli chodzi ci o ten http://cgchan.com/suicidator to powinien być w toolshelfie (T w oknie 3d window) po lewej. Każdy addon jak go rozwiniesz (trójkącik obok nazwy) powinien mieć Desription (opis co robi), location (gdzie go szukać) oraz inne informacje na jego temat ;) Edytowane 4 Wrzesień 2012 przez szczuro
KatiaD Napisano 4 Wrzesień 2012 Autor Napisano 4 Wrzesień 2012 Tak chodzi mi o suicidator, tylko niestety w toolshelfie go nie widzę, ani nie widzę go ustawieniach użytkownika. w manualu na stronie pluginu pokazane jest że plugin włączany jest w ustawieniach użytkownika, a następnie sprawdzane jest czy dodany jest do paska narzędzi. Skorzystałam z twojej odpowiedzi i bezproblemowo dodałam bsurface. a z tym mam problem.
KatiaD Napisano 4 Wrzesień 2012 Autor Napisano 4 Wrzesień 2012 Mam !!! wujek google i jego tłumacz pomogły, wystarczy skopiować rozpakowany plik do folderu addons w blenderze i jest automatycznie dodawane. Dzięki szczuro za odpowiedzi - byłeś jedyną osobą która mi odpisała.
szczuro Napisano 4 Wrzesień 2012 Napisano 4 Wrzesień 2012 kopiowanie to taka metoda na około :) ale jak najbardzej skutaczna. U mnie ten suicidator instaluje sie bez problemu biorę install addon wskazuje zipa i tyle :)
Rekomendowane odpowiedzi