Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, pobrałam z netu parę pluginów, lecz nie wiem jak mam je dodać do blendera. Próbowałam przez user preferences/file/scripts - ale jak mam wybrać i zaznaczyć plugin, który chcę dodać? Czy ja coś źle?

Jeśli jest już ten temat to przepraszam, ale w gąszczu tematów nie mogłam go znaleźć.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Witam, trochę odświeżę pytanie ponieważ mam problem z generatorem miast. Gdzie mam go szukać w blenderze? instaluje według wskazania szczuro, ale niestety gdy chcę go włączyć nie ma go na liście pluginów. Zainstalowaną mam wersję 2.63.

Napisano

jeśli chodzi ci o ten http://cgchan.com/suicidator to powinien być w toolshelfie (T w oknie 3d window) po lewej. Każdy addon jak go rozwiniesz (trójkącik obok nazwy) powinien mieć Desription (opis co robi), location (gdzie go szukać) oraz inne informacje na jego temat ;)

Edytowane przez szczuro

Napisano
  • Autor

Tak chodzi mi o suicidator, tylko niestety w toolshelfie go nie widzę, ani nie widzę go ustawieniach użytkownika. w manualu na stronie pluginu pokazane jest że plugin włączany jest w ustawieniach użytkownika, a następnie sprawdzane jest czy dodany jest do paska narzędzi. Skorzystałam z twojej odpowiedzi i bezproblemowo dodałam bsurface. a z tym mam problem.

Napisano
  • Autor

Mam !!! wujek google i jego tłumacz pomogły, wystarczy skopiować rozpakowany plik do folderu addons w blenderze i jest automatycznie dodawane. Dzięki szczuro za odpowiedzi - byłeś jedyną osobą która mi odpisała.

Napisano

kopiowanie to taka metoda na około :) ale jak najbardzej skutaczna. U mnie ten suicidator instaluje sie bez problemu biorę install addon wskazuje zipa i tyle :)