Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mental Ray, dodany skylight, 3 skylight portal. Problem jest taki, że po zmianie wartości multiplayer obojętnie czy w skylight czy w skylight portal nie ma żadnego efektu. Render jest taki sam. Stawiam na jakiś bug, bo przy wersji maxa 2012 wszystko było ok. A mam teraz (nie wiem po co..) 2013. no ale po co mamy forum ;)

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 768
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Problem generalnie się rozwiązał. Na budynkach miałem materiał standartowy, który mi wpuszczał światło do pomieszczenia. Dodałem arc & design i moge sterować multiplayerem w skylight portalach. W samym skylight nie. W documentacji maxa napisane jest, żeby raczej nie zmieniać tej wartości. Za co ona tak naprawdę odpowiada, skoro nie ma to wpływu na jasność sceny ?

Napisano

Jasność sceny możesz korygować w exposure control. Zwiększanie multipliera nadaje sie do renderów studyjnych a nie do wizek.

Napisano
  • Autor

Multiplayera... dobre ;) Chyba za dużo siedzę przy 3d maxie.. multipliera. XMASS: dokładnie. Ustawiałem co tylko a zapomniałem o exposure control. Miełem ciemny render, więc bawiłem się światłami. Wartości energy fotonów mi brakło ;) Już wszystko ok. Dzięki