superkb Napisano 8 Wrzesień 2012 Napisano 8 Wrzesień 2012 proste pytanie: mam wymodelowana powierzchnie terenu i chce na nią rzutowac linie drog narysowane w formie rzutu czyli plasko. tak by odcisnely sie na moim pofalowanym terenie i mogl im nadac osobny material jak to zrobic?
superkb Napisano 8 Wrzesień 2012 Autor Napisano 8 Wrzesień 2012 shape merge w compound object no wlasnie na plaskiego planea to mi dziala ladnie a ten sam shape na moj 3d teren z roznymi pagorkami nie migruje i nic sie nie dzieje.... teren jest jako editable poly - tak samo jak dzialajacy plane... cos powinienem ustawic dodatkowo?
tetunio Napisano 8 Wrzesień 2012 Napisano 8 Wrzesień 2012 no wlasnie na plaskiego planea to mi dziala ladnie a ten sam shape na moj 3d teren z roznymi pagorkami nie migruje i nic sie nie dzieje.... teren jest jako editable poly - tak samo jak dzialajacy plane... cos powinienem ustawic dodatkowo? Nic nie trzeba ustawiać. Być może w zakłądce display w shape merge masz ustawione operands zamiast result.
superkb Napisano 8 Wrzesień 2012 Autor Napisano 8 Wrzesień 2012 rozwiazanie okazalo sie blache.... poligony byly odwrocone tylem. obrocilem i jest wszystko ok. dzieki za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi