Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej

Wlasnie trafilem na swietny filmik, pokazujacy prace magisterksą z Akademii Sztuk Pięknych w Katowicach. Jak dla mnie super połącznie elektrotechniki, designu i interfejsu uzytkownika (a moze to tylko tak dla mnie bo bylem na elektrotechnice ;) )

pozdrawiam

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 762
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ciekawa praca, ale chyba pozostanie jako ciekawostka - wydaje mi się, że do zastosowań masowych takich idei lepiej się nadaje czytnik e-booków z ekranem dotykowym. Nowa wersja (3, wprowadzona w pod koniec 2011) popularnego formatu ePub dopuszcza stosowanie skryptów, co dla śmiałego programisty otwiera nowe pole do popisu :). Z punktu widzenia technicznego taka książka jest jak strona w HTML - pomyślcie, w ile gadżetów obrosły strony w Internecie, a zaczynały z takiego samego poziomu jak obecne ebooki: prezentacji tekstu. Być może za jakiś czas rozmyje się granica między interaktywnymi "książkami" i stronami internetowymi. Pierwsze, co mi przychodzi do głowy to ciekawsze książki dla dzieci (mogłyby np. płynnie przechodzić w gry i z powrotem - kwestia odpowiedniego wyświetlacza, e-ink nie jest do tego), oraz podręczniki (o ile autor będzie miał dobry pomysł na jakąś interakcję). Więcej ciekawszej roboty dla grafików :).

Napisano

Wygląda na bardzo ciekawy krok w bok. Przypomina budowę pojazdu mechanicznego w kształcie konia (był kiedyś taki pomysł, skończył się na prototypie).

A może ktoś zaraz wpadnie na wspaniały pomysł pozwalający na wykorzystanie nowych możliwości?