Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, nie jestem modelerem i poleglem na takim oto banale: Mam splajn, ktoremu nadaje jakis przekroj (konkretnie okrag) - np. przez sweep modifier. Problem w tym, ze koncowki tego splajna sa uciete - a chcialbym zeby koncowki rowniez byly zaokraglone. Czy da sie to zrobic w prosty sposob. Dodam, ze bedzie troche tych splajnow wiec zabawa w path deformy albo, nie wiem, nakladanie sfery na kazdy koniuszek, albo chamferowanie kazdego capa nie wchodza w gre... w zalaczniku zaznaczylem co konkretnie mam zamodelowac - wymyslilem, ze pojde po najmniejszej linii oporu, narysuje splajnem, naloze sweepa i z booleana pojade...a tu klops

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 807
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej,

W opcjach spline w zakladce rendering masz "enable in vieport/render" zaznacz obydwie opcjeto daj splajnowi np 4 boki (sides) i narzuć na to modyfikator "meshsmooth"

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzieki za odp. chociaz efekt nie jest w 100% satysfakcjonujacy (trzeba sztucznie wydluzac splajny zeby pasowaly do wzoru, no i nie jest to zakonczenie koliste ale oble) ale szybki wiec pewnie wystarczajacy...