Napisano 7 Październik 201212 l Hejka, mam kartę 9800 GT 512mb gainward i zastanawiam się czy opłaca się zamienić ją na GTX560 bądź inną kartę w tym przedziale cenowym. Karta ma służyć do poprawy wydajnośći viewportów w 3dsmaxie 2012. Nie mam zamariu grać w nowe gier ani renderować przez GPU. Ogólnie zawsze staram się optymilizować sceny, ukrywać niepotrzebne obiekty itp. ale czasami jednak skok w niskich fpsach mnie drażni. Opłaca się inwestować w kartę do 500 zeta czy jednak tysiaka trzeba wydać? Mój konfig to: i7 2600k corsair 550 TX (550W) patriot 2x8GB ddr3 1600hz asrock fatality p67 performence 1series
Napisano 7 Październik 201212 l Jak dla mnie gtx 560 są takie sobie... lepszy chyba byłby gtx 460 na nim pracowałem i byłem zadowolony, nie wiem jak teraz cenowo stoi. Obecnie pracuje na gtx 570 i karta zamiata. 9800 to już mocno starawa karta... w sumie to mi szybko padła.
Napisano 7 Październik 201212 l Autor gtx 460 to chyba nówki już w żadnym sklepie nie dostanę :/ nie chcę za dużo wydać a skok o 10% wydajności mnie nie rajcuje. Jednym słowem: chcę poczuć komfort za niskie pieniądze :P
Napisano 7 Październik 201212 l skok między 9800 gt a gtx 460 jest bardzo duży. Nie wiem czy są dostępne czy nie więc sie nie wypowiem. co do super wydajności i małej kasy powiem tak.. takie rzeczy to tylko w erze...
Napisano 7 Październik 201212 l Autor chodziło mi oczywiści o skok wydajności w porównaniu do starej karty. Nie wymagam cudów za grosze. Nie mam zamiaru pocinać w najnowsze gry na full detalach, renderować na GPU czy wyświetląć milardy poly w viewporcie. Poprost chce by praca w maxie była trochę wygodniejsza, a z tego co syłszałem to do takiego softu nie warto wydawać dużo na kartę, bo nie widać większej różnicy.