Skocz do zawartości

[sprzedaż] 2 procesorowa stacja graficzna - rabat dla studentów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

procesor 2x Xeon e5-2680 2.6 Ghz ( turbo 3,6 Ghz) - procesory 8 rdzeniowe , łacznie 32 wątki

chłodzenie procesorów CoolerMaster

Ram- 32 GB DDr3 Kingston ( max 128 GB )

płyta Asus Z9PE-D8 WS

Grafika EVGA GTX560

HDD 1 TB

zasilacz - Enermax 850W modular

obudowa Zalman 1000GS

System Windows 7 Prof

wydajność w Cinebench 24,5 pkt !!!

więcej testów na http://gpucomputer.pl/?page_id=610

cena brutto: 14750 pln

10 % zniżki dla studiujących architekturę lub kierunki związane z 3D, również dla kadry wykładowczej

f-ra VAT

gwarancja 24 m-ce

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Z mojego punktu widzenia to bardzo droga sprawa: Watpie abyscie studentow znalezli na tak drogi sprzet. Jednostka za 14750 zl. kup jeszcze do tego dwa sredniej klasy monitory - 3000 zl,

Do tego dokupic legalne oprogramowanie 3ds max, VRay, Adobe Production Premium i pare innych.

A najbardziej mnie rozwalila dopiska- rabat dla studentow :) ! Juz widze jak osoba, ktora sie uczy 3d bedzie kupowac taka maszyne.

Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac, aby tego nie skomentowac.

Napisano

no cóż... zdaje sobie z tego sprawę aczkolwiek na usprawiedliwienie dodam że ta oferta dotyczy sprzętu z najwyższej półki gdzie koszt samych procesorów to kwota ponad 10000 pln. Być może warto byłoby pomyśleć o jakimś produkcie budżetowym. Tak czy inaczej dzięki za konstruktywne uwagi i zapraszam do rozpoczęcia ew. dyskusji dotyczącej tego tematu w dziale hardware.

pozdrawiam

Napisano

Witam serdecznie:)

Aktualnie pracuję na dwóch stacjach (jedna stacja 2 x Xeon 5650 po OC do 3.64 Ghz, wynik w Cinebench 11.5 to 20 pkt).

Hm ale taki sprzęt mam w pracy, a szukam powoli czegoś do domu gdzie mam i7 970 (wynik w CB 11.5 to 10.2 pkt).

I teraz tak mnie nurtuje pytanie o koszt podobnej stacji ale używanej raczej jako render-node.

-) Karta grafiki gdzieś z okolic GTX 560 TI (2GB Ram), czyli poniżej 1000 zł, przyda się do prostego GPU rende

-) procki z nieco niższej półki - E5-2660 lub 2650 .

-) Ramu starczy 16 GB.

Jaki byłby kosz takiej stacji?

I generalnie wykryłem malutką nieściłość - tutaj na max3d.pl są w ofercie 2xXeon E5-2680, a na stronie do której jest link są procki 2xXeon E5-2670.

Pozdrawiam

Krzysztof Czerwiński

Napisano

witam.

napisz proszę na [email protected] lub [email protected]

co do procków do dokladnie jest to model e5-2689 lecz jest on błednie identyfikowany przez programy testujące.

cena w konfiguracji jaka cie interesuje to 13200 pln niestety ale wolniejszych procków nie oferujemy ( po prostu sa nieopłacalne jako że cena jednego 2650 to 4 tys pln a wydajnosć 2 sztuk to okolo 18 pkt w cinebenchu

pozdrawiam

mateusz

http://www.gpucomputer.pl

[email protected]

tel 883109779

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności