Napisano 5 Marzec 200322 l yo! Możecie mi powiedzieć co jest nie tak z moim materiałem jezeli zrobiłem chrom: standard->maps->reflection-raytrace->wybrałem texturkę... no i dobra wszystko ładanie... no ale jeżeli zastaosuję na moją kratkę do coolerki [wip] to nie chce działać... nie wiem co jest grane... :( Może mi ktoś pomóc, powiedzieć co jest nie tak? Dałem tą samą texturkę na zwykłą spherę i działa a nie wiem czemu nie działą na kratce... :( Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :D pozdroo
Napisano 5 Marzec 200322 l A jak z zamapowaniem kulerka ? dopuki nie bedzie to zrobione to zobaczys ztylko rozmyte cusik
Napisano 6 Marzec 200322 l co to znaczy \"nie chce dzialac\" ? Nie odbija, nie przypisuje sie do obiektu czy jak ? Na przyszlosc postaraj sie bardziej precyzowac pytania to uzyskasz w miare konkretne odpowiedzi! Z tego co widzialem to Twoj radiator tego coolera nie posiada \"oblych\" powierzchni - bryla jest prostokreslna, jasne jest wiec ze odbija tylko minimalny fragment calego otoczenia, co innego kula - ktora odbija obszar 180stopni otoczenia (tak mozna to przyrownac). Wiec byc moze ten radiator odbija otoczenie - tyle ze samo otoczenie jest puste? Choc w takim wypadku poszczegolne \"zeberka\" powinny odbijac sie same w sobie. Upewnij sie jak to jest. Wiecej nic nie poradze bo brak tu bardziej szczegolowych danych :) pozdr [Edited on 6-3-2003 by MareG]