belialek Napisano 14 Listopad 2012 Share Napisano 14 Listopad 2012 Witam, Czy istnieje jakiś sposób na powiększenie i przesunięcie obszaru roboczego podczas prowadzenia linii? Chodzi mi o takie zachowanie jak np. w Adobe Photoshop - prowadzę linię na dużym powiększeniu, scrolem na myszce oddalam, przesuwam kursor w inne miejsce i po ponownym scrolowaniu powiększa mi się obszar roboczy w miejscu kursora. W 3DS MAX 2010 scrol wprawdzie działa, ale żeby przesunąć obszar roboczy muszę przerwać rysowanie linii. Interesuje mnie każda metoda która mi umożliwie przesuwanie obszaru roboczego bez "odkładania" narzędzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Listopad 2012 Share Napisano 14 Listopad 2012 czesc, nacisniecie klawisza I wysrodkuje Ci widok na kursorze podczas rysowania (albo J, nie pamietam dobrze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belialek Napisano 14 Listopad 2012 Autor Share Napisano 14 Listopad 2012 Dziękuję, klawisz I działa dokładnie tak jak potrzebuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi