Skocz do zawartości

pomoc przy wymodelowaniu stolika

Rekomendowane odpowiedzi

Gość madejowy1
Napisano

Z reacji, że jestem tu nowy witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Przechodząc do sedna sprawy - musze wymodelować takie oto "cuś":

[ATTACH=CONFIG]88203[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]88204[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]88205[/ATTACH]

Jestem dosyć początkujący uzytkownikiem maxa, narysowałem spiralę, potem za pomoca LOFT stworzyłem taką spiralkę, ale problem stanowi zgrabne wygięcie tej "wstęgi" podczepionej pod sufit.

Proszę o porady jak to najlepiej zrobić, ewentualnie o jakiś tutorial na którym będzie coś podobnego pokazanego (na razie sam czegoś takiego nie znalazłem)

Z góry dzięki - liczę na waszą pomoc.

Pozdrawiam

M.

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

spirala, ale martw się przy spirali tylko tą częścią leżącą na ziemi, potem extrude na wysokość jaką chcesz, około 60cm z tego co widzę, masz siedzisko, teraz aby zrobić tą wstęge do góry skonwertuj całość do editable poly , zaznaczasz edge, z shiftem przesuwasz i tak sobie utworzysz twoją wstęgę.

Na to turbosmooth, i na to shell z wartością np 0,5 cm.

Gość madejowy1
Napisano

Dzięki:)

Zrobiłem na szybko, taką prowizorkę i widzę że da radę tym sposobem to wymodelować.

Czy teraz jak dodałem turbosmootha mógłbym w jakiś sposób poszczególne punkty kontrolować? Bo nie mogę w żaden sposób ich zaznaczyć a chciałbym móc dokładniej sie pobawić w wyginanie tej wstęgi..

Czy radzisz przy "wyciąganiu krawędzi" starać się już jak najdokładniej modelować?

Pozdrawiam

M.

Gość madejowy1
Napisano

screen

[ATTACH=CONFIG]88206[/ATTACH]

M.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności