Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Taka sobie moja graficzka - praca z użyciem myszki i tabletu; czas realizacji - nieznany (często robiłem po godzinach pracy kilkanaście minut - no i baterie mi sie skończyły w piórku:/).

Wieczorkiem wrzuce jeszcze wcześniejszą wersję - mniejszy kontrast i troszkę inne uskrzydlenie :)

Giorgione

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Najbardziej podoba mi się to coś białe (wstążki? piórka?) zwisające po bokach - najlepiej wykończone.

Kobitka jakby wystrugana z drewna

kontury na twarzy zbyt wyraźne.

Ogólnie obrazek najlepiej prezentuje się od połowy w dół.

Napisano
  • Autor

dzięki za uwagi:D

faktycznie co do twarzy sie zgadzam - teo konturu nie usunąlem - nie mam juz sił do tej pracy dlatego pozostawiłem ja taka jaką tutaj widzicie (z początku wyglądało to tak jak na rysunku poniżej :P

No i robiłem to bez do\kładnego przemyślenia kompozycji i kolorystyki - to też wpłynęlo na obecny stan pracy ...

Jeszcze raz dzięki za uwagi ...

pozdrawiam giorgione

Napisano

giorgione robisz ciagle te same bledy, zmora jakas z tym burnem/dodgem az mi sie juz pisac nie chce ;) Pozbądz sie tego bo to bardzo bardzo zły nawyk i zacznij uzywac koloru i jego odcieni bo narazie wszystko przepalasz.

Napisano

dorzuce sie do krytyki twarzy - jak dla mnie zupelnie bez charakteru i powaznie psuje reszte pracy. Wlosy tez odstaja poziomem i mogles lepiej oddzielic pierwszy i drugi plan, bo sie zlewaja. Reszta mi sie podoba.

Napisano
  • Autor

dzięki, dzieki:d

Wasze uwagi jak zawsze są dla mnie bardzo cenne :)

Tiger1313 - jeśli chodzi ci onarzędzie ściemnienie/rozjaśnienie - to ani razu tutaj tego nie użyłem - oprócz zwykłych pędzli używałem troszkę własnych, no i smurzenie - przeważnie do piór :/.

Jak mówiłem to troszkę nieprzemyślana praca dlatego wyszła jak wyszła:/

Postaram sie przy następnej bardziej postarać :)

pozdr

giorgione

Napisano

Koncept wydaje sie ciekawszy, chociaz niejest najlepiej namalowany, Coz, wlasnie dlatego zasada jest taka ze szkic powinien obejmowac wszystko, czyli, swiatlo, klimat, kompozycje, no i pamietaj ze lepiej probowac wydobyc jeden fragment, w tej chwili tego w Twoim obrazku nie ma, no i sprawia wrazenie przemeczonego.