Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tak wakacje się kończą, a ja tu nic nie wystawiłem jeszcze, pora coś zaprezentować, nie jest to samochód (choć też tam coś dłubię), tylko budynek, kamienica(?). Na razię męczę okna, te półokrągłe, no drzwi i poręcz. Scena jest oświetlona jednym Directionalem i mapką HDRI, GI we vRay'u. I tyle , jakby siatkę zrenderować ładnie to proszę o pomoc, mi v'ray tylko krawędzie koloruje na inny kolor.

I poniżej taki skromny render :

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mi sie, jak narazie podoba, czekam na kolejne updaty. Podloze tylko wyglada dziwnie-zbyt duze te dziury). :) Pozdrawiam

Napisano

witaj

to bedzie domek z piernika?

postaraj sie o jakis zdjecie domku ktory ci sie podoba i skopiuj go (to nie wstyd) bo ten wyglada fatalnie i mapa hdri nic mu nie pomoze.

Napisano

jesli to ma byc bajkowy domek to mi sie podoba :)

Napisano
  • Autor

Jaki tam, bajkowy dopiero zaczęty, a robiony jest na podstwie gry komputerowej "cossacks art of war" tam był taki jeden i mi sie spodobał, tylko rzadko już na ten obrazek patrzę, więcej z głowy.

Napisano

no niewiem, ale mi by to w takich ladnych soczystych kolorkach lepiej wygladalo niz w rdzy brudzie itd.

Napisano
  • Autor

Mały update, dokończyłem te okienka i drzwi, ma ktoś pomysł na dach? Nie chce mi się modelować dachówek. No i za prawymi górnymi oknami jest beta wersja pokoju, tylko firanki były trochę mało gęste i ich nie widać. Nie sugerujcie się trwaniem renderowania. poprostu na chwilę(dłuższą) wcisnąłłem "PAUSE"

Napisano
narazie fajnie tylko nie baw sie teraz tex tylko dawaj modleing:P:P

a ty zawsze nielot wytrzymujesz bez texturek ? :) :) :) :)

Napisano
  • Autor

No mały (nie)skromny update pojawiły się okna w 2 skrzydle, rynny i roślinki, dalej nie wiem jak zrobić dach, ma ktoś pomysł ?

Napisano

Jak dla mnie to widzę tu sporo błędów architektonicznych.. pzoa tym modele są zbyt obłe mscami..

Napisano

Tak teraz zerkam i sądzę, że przydałoby się inne rozwiązanie drzwi - zobacz, że drzwi wielkie jak do jakiejś wozowni a wejście typowo "ludzkie" - w sumie to jak się zastanowić to otworzyć tych drzwi [zakładam, że na zewnątrz] też nijak się nie da.

Te listki bardzo fajne - malutki tutorialik na nie były mile przyjęty :)