Gość Noname130 Napisano 8 Grudzień 2012 Napisano 8 Grudzień 2012 (edytowane) Witam , mam zrobiony projekt w Cinema 4D na czarnym tle, jest to katastrofa lotnicza ( samolot leci i w kontakcie z podłożem rozbija się ) chciałbym wyeksportować to tak, aby w after effekt można było dodać sam samolot na inny nagrany film (krajobraz) aby wglądało to mniej więcej tak : http://www.youtube.com/watch?v=mynzZ_QG8nA Szukałem długo jak to zrobić ale nie mogę znaleźć . Mógłby ktoś pomóc jak mam wyeksportować ? Pozdrawiam Edytowane 8 Grudzień 2012 przez Noname130
jaceks Napisano 8 Grudzień 2012 Napisano 8 Grudzień 2012 Musisz wyeksportować obraz z alphą.W ustawieniach renderu zaznaczasz alpha channel tak żeby samolot odciąć od tła. Ale w podanym wyżej przykładzie dochodzi do tego tracking 3d i generalnie robi się z tego grubsza historia nie do uchwycenia nawet w 100 postach. Chyba, że dodasz lecący samolot do nieruchomego obrazka.
Gość Noname130 Napisano 8 Grudzień 2012 Napisano 8 Grudzień 2012 Ok wielki dzięki . Tylko w jakim formacie ? Quick Time PNG czy Quick Time Movie ?
jaceks Napisano 8 Grudzień 2012 Napisano 8 Grudzień 2012 Najlepiej w sekwencjach a jeżeli QT to każdy, który ma alphe. Nie pamiętam, które jeszcze mają ale te wymienione powyżej na pewno tak.
Rekomendowane odpowiedzi