Napisano 14 Grudzień 201212 l Siema Zastanawiałem się jakiś czas nad tabletem i kupiłem w końcu najtańszego wacoma żeby zobaczyć czy mi takie rysowanie leży w ogóle. Wrzucam pierwszy rysunek jaki zrobiłem tą techniką i muszę przyznać, że rysuje się całkiem przyjemnie chociaż trochę inaczej niż na kartce. Zupełnie nie przeszkadza mi obszar roboczy A6 czego chyba najbardziej się obawiałem. Wyszło tak: Potem spróbuje może pokolorować trochę jak zobaczę jak to się robi w ogóle. Pozdrawiam
Napisano 14 Grudzień 201212 l Jeżeli rysunek zrobiłeś na oddzielnej warstwie, wystarczy, że będziesz nakładał kolory pod tą warstwą. Jeżeli rysunek nie jest oddzielnie, możesz nad nim utworzyć nowe warstwy z kolorami, tylko będziesz musiał zmieniać tryby mieszania warstw. Edytowane 14 Grudzień 201212 l przez karola-j
Napisano 14 Grudzień 201212 l Aaach pierwsze kroki z tabletem... Troche moze zajac przyzwyczajenie sie do specyfiki tego medium jesli wczesniej duzo rysowales w technikach tradycyjnych. Teraz tylko jak najwiecej eksperymentuj I obejrzyj sobie cale ctrlpaint :-)