rdawlud Napisano 14 Grudzień 2012 Napisano 14 Grudzień 2012 Siema Zastanawiałem się jakiś czas nad tabletem i kupiłem w końcu najtańszego wacoma żeby zobaczyć czy mi takie rysowanie leży w ogóle. Wrzucam pierwszy rysunek jaki zrobiłem tą techniką i muszę przyznać, że rysuje się całkiem przyjemnie chociaż trochę inaczej niż na kartce. Zupełnie nie przeszkadza mi obszar roboczy A6 czego chyba najbardziej się obawiałem. Wyszło tak: Potem spróbuje może pokolorować trochę jak zobaczę jak to się robi w ogóle. Pozdrawiam
karola-j Napisano 14 Grudzień 2012 Napisano 14 Grudzień 2012 (edytowane) Jeżeli rysunek zrobiłeś na oddzielnej warstwie, wystarczy, że będziesz nakładał kolory pod tą warstwą. Jeżeli rysunek nie jest oddzielnie, możesz nad nim utworzyć nowe warstwy z kolorami, tylko będziesz musiał zmieniać tryby mieszania warstw. Edytowane 14 Grudzień 2012 przez karola-j
EthicallyChallenged Napisano 14 Grudzień 2012 Napisano 14 Grudzień 2012 Aaach pierwsze kroki z tabletem... Troche moze zajac przyzwyczajenie sie do specyfiki tego medium jesli wczesniej duzo rysowales w technikach tradycyjnych. Teraz tylko jak najwiecej eksperymentuj I obejrzyj sobie cale ctrlpaint :-)
Rekomendowane odpowiedzi