Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie :)

mam problem ze światłem, nie rozumiem czemu nie rzuca mi cienia do wnętrza? początkowo myślałam, że to wina ustawień światła, jednak jak widać, w miejscu gdzie nie dociągnęłam dokładnie żaluzji, światło wpada do wnętrza i jest zdecydowanie przejarane. O co chodzi z tą roletą? chciałabym uzyskać efekt "pociętego" przez żaluzję światła, żeby tak wpadało do wnętrza.

http://i.imgur.com/Bx6g4.png

znalazłam gdzieś informację, żeby w Editable Poly zaznaczyć roletę za pomocą polygonów i wcisnąc FLIP, niestety nic to mi nie dało..

w oknach mam VrayLight i dodatkowo VRaySun.

Ma ktoś pomysł, w czym problem?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A to nie jest przypadkiem efekt tego, że pojedyncze listwy żaluzji są nachylone pod takim samym kątem, jak promienie słońca wpadające do pomieszczenia? Jaki masz materiał tych żaluzji?

Napisano
  • Autor

dziękuję za odpowiedź, nie chodzi o kąt nachylenia, próbowałam inny kąt i to samo. Chciałam sprawdzić teksturę i mnie olśniło.. problem nie tkwił w żaluzjach tylko w samych oknach.. zamiast szyby dałam przypadkiem inną teksturę, która nie przepuszczała światła. Zmylił mnie ten przejarany fragment.. nie była to przestrzeń między oknem a roletą tylko szybą a framugą.. niedociągnięcie z autocada..eh.