klimampp Napisano 21 Grudzień 2012 Napisano 21 Grudzień 2012 Witajcie :) mam problem ze światłem, nie rozumiem czemu nie rzuca mi cienia do wnętrza? początkowo myślałam, że to wina ustawień światła, jednak jak widać, w miejscu gdzie nie dociągnęłam dokładnie żaluzji, światło wpada do wnętrza i jest zdecydowanie przejarane. O co chodzi z tą roletą? chciałabym uzyskać efekt "pociętego" przez żaluzję światła, żeby tak wpadało do wnętrza. http://i.imgur.com/Bx6g4.png znalazłam gdzieś informację, żeby w Editable Poly zaznaczyć roletę za pomocą polygonów i wcisnąc FLIP, niestety nic to mi nie dało.. w oknach mam VrayLight i dodatkowo VRaySun. Ma ktoś pomysł, w czym problem? Pozdrawiam
Tamyl91 Napisano 21 Grudzień 2012 Napisano 21 Grudzień 2012 A to nie jest przypadkiem efekt tego, że pojedyncze listwy żaluzji są nachylone pod takim samym kątem, jak promienie słońca wpadające do pomieszczenia? Jaki masz materiał tych żaluzji?
klimampp Napisano 21 Grudzień 2012 Autor Napisano 21 Grudzień 2012 dziękuję za odpowiedź, nie chodzi o kąt nachylenia, próbowałam inny kąt i to samo. Chciałam sprawdzić teksturę i mnie olśniło.. problem nie tkwił w żaluzjach tylko w samych oknach.. zamiast szyby dałam przypadkiem inną teksturę, która nie przepuszczała światła. Zmylił mnie ten przejarany fragment.. nie była to przestrzeń między oknem a roletą tylko szybą a framugą.. niedociągnięcie z autocada..eh.
Rekomendowane odpowiedzi