Napisano 10 Styczeń 201312 l Witam, googluję i googluję i znaleźć nic konkretnego nie mogę. Chciałbym w stylu wordpressa zmienić lokalizację wyświetlanej daty wpisu. Standardowo jest ona po lewej stronie w treści posta (pod nagłówkiem) np. Nagłówek data - próbuję wstawić ją po prawej stronie nagłówka Nagłówek data Ktoś z was może orientuje się w którym / jakim pliku php szukać rozwiązania ? Zarówno nagłówek jak i data sa w dwóch oddzielnych znacznikach "div". Podejrzewam, że wystarczy gdzieś przesunąć jakąś funkcję ale że nie znam PHP to mam z tym poblemy xD. Czy ktoś może mnie wspomóc czymś... pożytecznym ? Pozdr.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Tak jak pisze ola-f poszukaj w css. Być może div z nagłówkiem ma wpisane clear:both. Wyrzuć to. Spróbuj też dodać linijkę float: left. Jęsli to nie css to możesz przejrzeć budowę pętli wordpressa w pliku single.php twojego szablonu. <?php the_title(); ?> to tytuł <?php the_time( 'F jS, Y' ); ?> to data Więcej ciężko powiedzieć bez obejrzenia strony i kodu.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Autor OOooo, dzieki za odpowiedz, pędze szukać, CSS już próbowałem zmieniać, jednak nijak nie dają się ustawić obok siebie ;p Swoją drogą, templatka jest wypuszczona z artisreera 4, więc różnie to może być z rozmieszczeniem funkcji w PHP ;p. <?php the_title(); ?> mam w functions.php xD
Napisano 10 Styczeń 201312 l Włącz Opere Inspect Element albo coś podobnego i masz na żywo podgląd z możliwością modyfikowania styli. Będziesz wiedział czy to się da, czy musisz sobie dopisać klamrę. Od biedy wymuś to javascriptem - jak dostawałem jakieś zakręcone skórki i nie było czasu to tak robiłem.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Autor Właśnie w chromie sobie style edytuje "na żywo" ;). tylko tych funkcji nie moge zlokalizować :/. a "<?php the_time( 'F jS, Y' ); ?>" w plikach php templatki nie ma xD, a data jest ... Edytowane 10 Styczeń 201312 l przez bambosz
Napisano 10 Styczeń 201312 l no w Operze jest tak, ze klikasz w element (np. diva z datą) i Ci pokazuje jakie style go obsługują.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Autor Style to mi też pokazuje w chromie, tylko ich zmiana nie bardzo pomaga. Ale nic, kombinuję dalej, jak nic nie pomoże to będę wołał o pomoc :). Niestety zmiana CSS tu nie będzie przydatna. Jeśli ustawie oba 'div' w jednej linii (da się) to jest ok, ale to samo dzieje się na stronach (treść zaczyna się obok nagłówków - w tej samej linii :/ ). Edytowane 10 Styczeń 201312 l przez bambosz
Napisano 10 Styczeń 201312 l Może wrzuć tutaj plik functions.php, index.php, single.php i css, będzie nam łatwiej coś poradzić.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Autor Innej opcji nie znalazłem (tylko sendspace) http://www.sendspace.pl/file/041150fcdaa08d7e3912f0a Z tego co widzę, musiał bym zastosować jakiś if ;p if (jest data) to div1 float:left; div2 float:right; else if (nie ma daty) div1 width:100%; z tym że tak się chyba nie da ;p Edytowane 11 Styczeń 201312 l przez bambosz
Napisano 11 Styczeń 201312 l Autor Sorka za dubel, ale rozwiązałem problem xD Genialny jestem... cała zabawa odbywa się w pliku UWAGA UWAGA ! "wrapers.php" zlokalizowanym wkat. bibliotek templatki (O_O)' Z radości "wszystkim" daje płusy xD