Gość Karolaq Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 (edytowane) witam wszystkich!!! Dopiero co zaczalem zabawe z grafika i juz mam problemy. Z tego co wiem, to "weld" scala vertexy. te vertexy musza byc pierwszymi lub ostatnimi vetexami splajnu. kazdy tak mowie, ale jeszcze nie spotkalem sie z tym jak rozwiazac ten problem. jezeli moglby ktos pokazac mi np jak zrobic krzyzyk z 5 vertexow to bylbym wdzieczny:) Edytowane 13 Sierpień 2008 przez Karolaq
ChaoSMakeR Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 srodkowe wertexy laczysz ze soba za pomoca fuse
Gość Karolaq Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 srodkowe wertexy laczysz ze soba za pomoca fuse Ja chyba czegos nie rozumuje. dla mnie fuse to tylko skupia vertexy w jedynm miejscu. Gdybym wykonal moj przyklad z krzyzem za pomaca tej metody, mialbym nadal 6 punktow a nie 5. Jezeli zle mysle to mnie poprawcie:)
p_e_t_e_r Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 fuse zalatwia problem. chodzi oto aby byly one w punkcie o tych samych wspolrzednych i nie ma znaczenia ze jest ich tam kilka
Rekomendowane odpowiedzi