Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

zrobiłem model pytona ale brakuje mi łusek a najlepiej wyszły by geometrią

zna ktoś dobry sposób na wymodelowanie ich.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Soft może podasz? Generalnie to albo bym bym podzielił to tak żeby poly mi wychodziły wielkosci łusek w danym momencie ciała i zamiast się męczyć bym użył noda: for each w houdinim żeby się nie męczyć, ale chyba jako jedyna osoba na forum bym tak wymyślił ;) Generalnie to nie warto się męczyć tylko wyspcultpować to sobie alphą w zbrushu, mudzie nawet blenderze czy modo i potem zrobić displace albo po prostu pomalować displace na zmapowanym modelu. Jeszcze co mi przychodzi to głowy to użycie jakiegoś nodalnego plugina do hairsów(ew. hudego, XSI) i podpięcie pod obiekty włosów modeli łusek, ale moim zdaniem nie ma sie co męczyć i postawić na displace najlepiej a nawet jak model jest daleko olać displace i wrzucić samą normalke.

Napisano
  • Autor

soft to 3ds max 2013.Cholerka tych innych programów jeszcze nie próbowałem i byłbym jak dziecko we mgle zanim bym to ogarnąl.

Napisano

e tam.. zrob powiedzmy taki pierscien z lusek (wymodelowany) i po prostu go zduplikuj x 200 czy 300 z przesunieciem, zmerdzuj vertexy a pozniej to juz weza sobie zaginaj jak chcesz :] no musisz jeszcze uzyc deformera zwezajacego weza ku ogonowi i z glowa recznie sie pomeczyc.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności