fotoas Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 hej moze ktos sie zdobedzie na wykonanie jakiegos zgrabnego tutka krok po kroku jak tego busza w brazilu uruchomic ? takiego praktycznego przejzystego bo ja to w sprawach sieciowych jestem totalna noga niestety :( ?? aa ?? :) FotoAs
fotoas Napisano 18 Sierpień 2004 Autor Napisano 18 Sierpień 2004 dobra..krok po kroku.. Mamy 2 kompy Komp A i komp B na kompie A odpalam Menadzera a na kompie B tylko Demona ? Czy moze na kompie A musze Menadzera i Demona jednoczesnie ? komp A ma IP x.x.x.1 komp B ma IP x.x.x.2 w pliku ini trza dopisac takie cos niby robilem jak w instrukcji ale drugi komp B nie chce liczyc ktos juz sie bawil ? FotoAs
Gość User190 Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 POżycz mi 2giego kompa to się pobawię ;) lol Btw. jak już jesteśmy w tym temacie - zrobiłem video-tuta nt. SSS dla begginerów, tylko że wyłączyli mi ostatnio mój serwer (jakieś problemy techniczne) i nie mam go gdzie wrzucić... około 80MB w formacie mov (tylko tak udało mi się to upchnąć mieszcząc się poniżej 100MB. Jakby ktoś miał wolny serw to zapraszam na gg.. a jak ktoś nie ma to prv, ew. m@il. A co do Banshee - tak na moje oko to managera odpalasz na tym kompie, który ma być odpowedzialny za kierowanie ruchem na łączach (nie musisz na nim mieć brazila, ale wtedy nie może on uczestniczyć w renderowaniu). Demona instalujesz na wszystkich kompach, na których masz brazila.. Później odpalasz na jednym scenkę, uruchamiasz banshee w rendererze i powinno wszytsko grać.. chyba :)
cochise Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 Ja probowalem i doszedlem do nastepujacych wnioskow: komp na ktorym stoi serwer nie uczestniczy w renderowaniu, ale mozna jednoczesnie uruchomic server i menadzer na szybszym kompie, wtedy zdaje sie mozna renderowac na dwoch kompach majac tylko dwa.
fotoas Napisano 19 Sierpień 2004 Autor Napisano 19 Sierpień 2004 teoretycznie jo..ale niech sie w koncu ktos zglosi kto to okelzlal bo oszaleje.. z drugiej stronu czuje ze juz jestem tak blisko,..moze jutro podejscie nr2 zrobie przez internet tez sie da ? hmm..to by bylo genialne :) [email protected]aj bo jeszcze sie staniesz jasniejsza gwiazda ode mnie !! a tego ci nie podaruje..Zestrzele wiatrowka !! :) btw..ktos juz sie tu na forum chwalil ze ma jakis FTP a uderzyles do Adka ? on ostatnio chetny na nowe VideoTuty.. Z tym mov 80MB to jakis taki wielki .. ile to ma minut, jaka rozdzialka, ile fps ? bo taki codec sorrenson do Mov. slicznie kompresuje ale pewnie juz to wiesz :) pozdr FotoAs
Gość User190 Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 Heheh, nie wiedziałem jeszcze :) ALe zasysam.... tzn. zaraz zacznę.. do Adka uderzę, neich no tylko wrzawa wokół forum ucichnie.. :) A gwiazdą nei będę - po prostu pokazuję jak włączyć i poprzestawiać parę przełączników, żeby efekt był ;) Co do banshee - przez neta też można :) :D
fotoas Napisano 19 Sierpień 2004 Autor Napisano 19 Sierpień 2004 jesli przez neta mozna to proponuje maly test zrobic.. niech nas sie ze 3 zbierze,..chyba stale IP potrzebne i moze wymodzimy jakis tescik internetowe liczenie jednej klatki co 3 glowy to nie jedna przecie :) co wy na to scena prostacka jakas oczywiscie tylko zeby byla jedna texturka, jakies swiatlo i tyle. proponuje czajnik standardowo :) kto chetny ? i czuje sie na silach ? moje GG: 7371015 FotoAs
Gość User190 Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 No i nie odezwałeś się.. btw. dalej poszukuję serwera na 60MB :( W skrajnym przypadku na 35MB po spakowaniu :P
fotoas Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 to jestes Ty M@ti,..posukujemy jeszcze jednego ochotnika. Musi byc trzech conajmniej.. no tak mi sie wydaje :) Nie nie odezwalem si epotem z braku czasu..Przepraszam. oferta dalej aktualne.. renderujemy przez internet potem jakis zgrabmny tutek sie sklei pozdr FotoAs
Rekomendowane odpowiedzi