Napisano 6 Luty 201312 l hej witajcie. Chce w końcu sobie zrobić scene do tych paru modelów które zrobiłem, lecz średnio mi to wychodzi... Korzystam z tego tutoriala: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=75762 I mimo, że (chyba) wszystko jest ustawione dokładnie tak jak u autora, to efekt końcowy jest kompletnie inny - wszystko jest brązowe. Na obrazku jest NORMALNIEJ ponieważ wartości światła z 5/7/10 zwiększyłem do minimum 30. (słaba jakośc, żeby szybko mi się zrenderowało) Setup wygląda mniej więcej tak: Macie jakieś pomysły? Żeby wszystko było normalne białe jak w tutorialu, a nie brązowe i przejaskrawione? PS Dodam, ze jeśli chodzi o rendering jestem tzw. "betonem", tzn NIGDY sie w to nie bawiłem.
Napisano 6 Luty 201312 l a jakie masz ustawienia kamery? Zobacz jaki masz balans bieli i przeslone (f number). Moim zdaniem jesli wszystko jest niedoswietlone i na dodatek wyglada jak w sepii to musisz sprawdzic te dwa parametry w ustawieniach kamery. Pozdro P.S. Zakladam ze uzywasz phisical camera Vray'a.... tak?
Napisano 6 Luty 201312 l Autor Tak właśnie tej kamery. Poprawiłem balans bieli i jest git. Dzięki :) Ale tematu nie zamykać przez najblizsze 5 dni prosze.