Gość Mallagar Napisano 7 Luty 2013 Share Napisano 7 Luty 2013 Witam wszystkich forumowiczów, Mam taki problem. Otóż mój Max 2010 sp1 nie otwiera dużych plików i ani nie chce renderować plików w dużych rozdzielczościach. Co rozumiem przez duże pliki ? W moim przypadku jest to jakieś 120 mb plik maxowy i rozdzielczość HDTV większa niż 1920 x 1080. Wiem , że moja maszyna najlepsze lata swojej świetności ma już za sobą ( C2D e4500, 3GB RAM, Ge Force 8600 GT ) ale myślałem , że jej słabość będzie się objawiać raczej długim czasem renderingu, a nie wywalaniem błędu podczas wczytywania pliku czy próbie renderingu " An error has occurred and application will now close" Czym jest to spowodowane ? Ostatnio taki błąd wywaliło mi podczas modelowania systemu przeszkleń pilkington ( architekci pewnie wiedza o co chodzi) skopiowałem pare razy gotową grupę szyb na inne budynki i wywaliło... za dużo poligonów ? To ewidentna wina PC ? z góry dziękuje za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 7 Luty 2013 Share Napisano 7 Luty 2013 moze poprpstu brakowac ramu na zaladowanie sceny. Przy tym sprzecie to stawiam ze system 32 bitowy, czyli max 2 giga RAMu na aplikacje, nie wiem co tam dokladnie jest, ale 2 giga teraz to dosc malo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 8 Luty 2013 Share Napisano 8 Luty 2013 99% wina małej ilości ram'u. Ja ma 2 giga, to już dopiero problem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mallagar Napisano 8 Luty 2013 Share Napisano 8 Luty 2013 Bardzo dziękuje za odpowiedzi. No cóż w takim razie trzeba pomyśleć nad zmianą sprzętu i "przesiadkę" na 64 bitowy system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi