Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów,

Mam taki problem. Otóż mój Max 2010 sp1 nie otwiera dużych plików i ani nie chce renderować plików w dużych rozdzielczościach. Co rozumiem przez duże pliki ? W moim przypadku jest to jakieś 120 mb plik maxowy i rozdzielczość HDTV większa niż 1920 x 1080. Wiem , że moja maszyna najlepsze lata swojej świetności ma już za sobą ( C2D e4500, 3GB RAM, Ge Force 8600 GT ) ale myślałem , że jej słabość będzie się objawiać raczej długim czasem renderingu, a nie wywalaniem błędu podczas wczytywania pliku czy próbie renderingu " An error has occurred and application will now close" Czym jest to spowodowane ? Ostatnio taki błąd wywaliło mi podczas modelowania systemu przeszkleń pilkington ( architekci pewnie wiedza o co chodzi) skopiowałem pare razy gotową grupę szyb na inne budynki i wywaliło... za dużo poligonów ? To ewidentna wina PC ?

z góry dziękuje za odpowiedz.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

moze poprpstu brakowac ramu na zaladowanie sceny. Przy tym sprzecie to stawiam ze system 32 bitowy, czyli max 2 giga RAMu na aplikacje, nie wiem co tam dokladnie jest, ale 2 giga teraz to dosc malo.

Napisano

Bardzo dziękuje za odpowiedzi. No cóż w takim razie trzeba pomyśleć nad zmianą sprzętu i "przesiadkę" na 64 bitowy system