Napisano 18 Luty 201312 l Witam. Kolejna praca, tym razem wizualizacje do pracy inzynierskiej(nie mojej)-Salon samochodowy w Łodzi. Wszelkie uwagi mile widziane oczywiście poza samą architekturą bo tego nie projektowałem. Sofcik 3dmax-vray-PS Pozdrawiam
Napisano 18 Luty 201312 l Renderki fajne. Natomiast jeśli chodzi o sam projekt to moim zdaniem - za mało maserati w maserati!:) Czerwone panele jak najbardziej pasują do stylu tej marki, ale reszta jest zbyt banalna. Równie dobrze można by wrzucić na maszt logo Fiata i też byłoby dobrze. Zachód słońca odbijający się w witrynach super. Pozdrawiam.
Napisano 18 Luty 201312 l Bardzo przyjemny render. Ja mam parę subiektywnych uwag : 1. Pasy na przejściu dla pieszych nie wyglądają jak malowane, odnoszę wrażenie, że się unoszą w pewnym monecie lub po prostu są za grube 2. Krawężniki przy trawnikach są za wysokie lub ewentualnie poziom trawnika podniósłbym i zrównał z poziomem krawędzi krawężnika. 3. Poszalał bym trochę z trawnikiem, myślę że ożywił by trochę ujęcie. Może coś w postprodukcji wkleić z jakiegoś zdjęcia. Sam disp wygląda nudno.
Napisano 19 Luty 201312 l trawnik...troszkę płasko..zieleń zawsze dobrze robi wizkom..masz go troszkę..możesz podziałać, zróżnicować trawkę bump na ścianie ...wygląda jak by za bardzo zblurowany był..zejdź z blura na materiale w mapie w tle domki są zbyt kolorowe...wpadają w fiolet..staja się konkurencja dla pierwszego planu. budynek jest jakoś oświetlony w nocy..przydał by się detal :) pozdrawiam.
Napisano 19 Luty 201312 l Autor Panowie wielkie dzięki za uwagi. Co do domków w tle to cóż ja poradzę że one tam takie są(w tej konkretnej lokalizacji dla tego dyplomu) Jedyne co mogłem to może je trochę zgasić w PS. Na rzeźbienie w trawniku przyznam szczerze brakło czasu(całość robiłem 3 dni po pracy, a nie jestem jakim wymiataczem)faktycznie coś by się przydało na przedpolu... Niestety wklejki z poziomu PS-a odpadły bo nie potrafię sobie póki co poradzić z naturalnością wklejanych obiektów, mam problemy ze zgodnością światła a nie chciałem komuś zpierniczyc dyplomu wiec zostało zachowawczo i troche pusto ... Pasy niestety troche fruwają...;) A co do architektury...coż tak jak pisałem nie projektowałem Cieszę sie natomiast że ogólne wrażenie jest pozytywne Pozdrawiam
Napisano 21 Luty 201312 l Ja bym je w ogóle wywalił i wstawił no nie wiem...zieleń:) lub jakąś panoramę(fragment) chyba nie musi być takie podobne do rzeczywistości :)
Napisano 22 Luty 201312 l Autor to niestety nie mój wymysł z tymi budynkami w tle...foty zreszta pochodza z map googla (spacer po mapie) takze ich rozdziałka pozostawia wiele do życzenia. Wiem że byłoby lepiej jakby stało tam coś przyjemniejszego dla oka...no ale cóż. Wiarygodność i jeszcze raz wiarygodność, hehehe:)