Mulholland Napisano 24 Luty 2013 Napisano 24 Luty 2013 Hej. Mam takie pytanie, chcę sobie rozbudować RAM w kompie. W tej chwili mam 8 GB, chcę wymienić na 16GB. Wymieniam, bo te kości które mam to 4 x 2 GB. A chcę kupić 4 x 4 Gb. No i mam takie pytanie bo te 2 Gb to były DDR2 a teraz nie mogę znaleźć żednych kości 4 GB DDR2. Są tylko DDR3. Czy jeśli włożę do płyty DDR3 to będą działąć normalnie? Np jak te DDR2? Płytkę mam na DDR2, w specyfikacji nie ma DDR3. Byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź. Albo jakby ktoś mógł rzucić jakimś linkiem do kości 4 Gb DDR2 to też byłbym wdzięczny, bo na Allegro nie widzę.
Mulholland Napisano 24 Luty 2013 Autor Napisano 24 Luty 2013 Ok, wszystko wiem z innych forów, temat zamknięty.
juri36 Napisano 24 Luty 2013 Napisano 24 Luty 2013 ddr2 jest niekompatybilne z ddr3. nie ma opcji, żeby stosować je zamiennie. aktualnie ddr2 nie są już stosowane i stąd tak mała dostępność i wysokie ceny. sugerowałbym wymianę kompa. jeśli wymiana nie wchodzi w grę to najpierw upewnij się, że twoja płyta obsługuje 16gb ramu (albo 4gb moduły) bo to wcale nie jest takie oczywiste... http://www.morele.net/pamiec-good-ram-ddr2-2x4gb-800mhz-cl-5-gr800d264l5-8gdc-174071/ na allegro też na pewno coś upolujesz.
Mulholland Napisano 24 Luty 2013 Autor Napisano 24 Luty 2013 Juri - dzięki, tego samego się dowiedziałem na forum pc.
Rekomendowane odpowiedzi