Napisano 20 Sierpień 200420 l witam mam problem. hm.. otoz przez przypadek :))) udalo mi sie uzyskac po wyrenderowaniu efekt kreskowki tzn. z charakterystycznie zaznaczonymi krawedziami obiektu. pytanie jak to uzyskac oprocz uzycia materialu ink paint, bo udalo mi sie to uzyskac bez tego? :) wiem ze to glupie, ale naprawde nie wiem jak udalo mi sie to uzyskac :)). przyklady w zalaczniku.
Napisano 20 Sierpień 200420 l Allan McKay kiedys opisal technike stworzenia cellshad`e (bo tak sie to nazywa) za pomoca materialu falloff oraz gradient ramp. Jest to technika jednak dajaca bardzo male pole do popisu, podonie z reszta jak sam material inkNpaint. Inna technika jest (nie jestem na 100% pewien) ustawienie volumerycznej mgly maxymalnie gestej i motion blura (obiektu ktoremu chcemy nadac efekt ktory podales). Rowniez ciekawy rezultat. Przeszukaj forum, ktos to postowal jednak nie pamietam zupelnie kto. Wiem ze scena przedstawiala stary samochod w drewnianej szopie. Wydaje mi sie ze watek powinien trafic do dzialu HELP -> RENDERING
Napisano 20 Sierpień 200420 l ale to całkiem fajnie wygląda, dodaj tylko jakieś kreskówkowe morze z kreskówkową górąlodową i będzie spox :)
Napisano 20 Sierpień 200420 l No fajnie masz problem. Masz scenę, i nie wiesz co w niej jest. Model rozumiem ściągnięty z netu. Zatem podziel się z kolegami inaczej mozna zgadywać do u... śmierci.
Napisano 20 Sierpień 200420 l Autor Bacry: model jest moj, a nie sciagniety z netu.. poszukujac pewnej opcji musialem zaznaczyc cos, calkowicie przypadkowo i dzieki temu przy zwyklym renderze uzyskalem taki rezultat. Jak widac sa tu podstawowe efekty takie jak Color Balance czy Brightness and Contrast. Chodzi mi o to by przy renderingu byly tak zaznaczone krawedzie obiektu .. . JAK TEGO DOKONAC ??
Napisano 20 Sierpień 200420 l Włącz sobie Maxona....:) nie starszą niż 6.0 i Masz tam zakladkę...Cell Renderer. i wybierz outline Wiem że nie korzystasz z maxon'a...ale tak tylko podąłem jak byś miał zacząć z nim pracę...bo nie wiem na czym pracujesz...ale sądząc po tym że nie mozesz znaleźć takiej opcji...i zrobiłeś coś o czym nie masz pojęcia...to chyba nie znasz za dobrze..swojego programu... :)) pozdrawiam.
Napisano 21 Sierpień 200420 l Jeżeli to jest twój model to przeprasam, zrozóm jednak, że przedstawiony efekt można uzyskać na wiele sposobów i tak jak napisałem zgadywać można długo. Przydały by się dodatkowe informacje, jaki render, jakie materiały jakie efekty czy też enviroment. Najprostrza odpowiedź to maxowy materiał ink&paint. Tylko, że pewnie wykorzystałeś coś innego.