Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam czy jest możliwe w 3ds max 2011 64bit i Vray Adv 2.20.03 ustawienie renderu na noc tak aby wyrenderował np 2-3 osobne sceny? zapisał wyniki renderów w danym miejscu z elementami( to wiem jak zrobic), wiem ze przez siec można to ustawic ale chodzi mi tutuaj o 1 komputer który po skonczeniu sceny 1 zabiera sie za scene 2 etc

Macie jakiś pomysł?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Backburner jest do renderowania przy pomocy farmy?

Ja pytałem czy na 1 kompie można ustawić pokolei inne sceny do renderingu czyli KOMP renderuje scene_1 nastepnie save a później otwiera inna scene Scena_2 i renderuje - save. Jest takie coś możliwe?

Napisano

Backburner to program do zarzadzania renderami. Mozesz za pomoca jego zrobic to co potrzebujesz. Instrukcja mniej wiecej wyglada tak:

1. Wlanczasz Backburner Mangera

2. W maxie wrzucasz rendery z zaznaczonym "Net Render", w pojawiajacej sie tabelce powinienes moc wybrac swoj komputer jako renderer server (bedzie pisalo ze server jest wylaczony)

3. Wrzucasz wszystkie sceny w ten sposob, kazdej dajac inny numerek w kolejce.

4. Zamykasz Maxa i kiedy chcesz zeby zaczelo sie renderowac odpalasz Backburner Server.

5. Backburner Monitor pozwala ci obserwowac co sie dzieje, co jest w kolejce itp.

pozdrawiam i powodzenia

Napisano

Tak jak to opisal ladnie Mirach. Nie wazne, czy bedzie to liczylo 100 komputerow, czy jeden.