jacek1983 Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 [ATTACH=CONFIG]89914[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]89915[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]89916[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]89917[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]89918[/ATTACH] Witam wszystkich, Jestem nowym użytkownikiem max3d.pl. To mój pierwszy post i chciałem poddać waszej ocenie mój pierwszy model samochodu. Proszę o konstruktywne opinie. Całość zrobiona w Blenderze i wyrenderowane za pomocą renderera cycles. Jedynie ostatnia grafika, gdzie auto jest wpasowane w zdjęcie parkingu zostało muśnięte postprodukcja w photoshopie.
BartoszPiasecki Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 Pierwsze co rzuca się w oczy to czerń grilla, opon i szyby... moim zdaniem wymaga to rozjaśnienia i wydobycia detalu. Po za tym całkiem przyzwoicie :)
jacek1983 Napisano 27 Marzec 2013 Autor Napisano 27 Marzec 2013 [ATTACH=CONFIG]89940[/ATTACH] Oświetliłem nieco przód auta. Czerń szyb wynika z tego że nie mam zrobionego wnętrza auta.
BartoszPiasecki Napisano 27 Marzec 2013 Napisano 27 Marzec 2013 Nie widać tego dokładnie, ale o ile mnie oko nie myli to sam grill - tzn jego geometria wydaje się prosta i nie chwyta odbić. Może nie użyleś Bevela na krawędziach? Nawet jeśli użyłeś materiału który nie odbija światła to i tak dla wydobycia bryły warto nadać tej maskownicy przestrzeni. Poniżej front audi dla porównania.
jacek1983 Napisano 27 Marzec 2013 Autor Napisano 27 Marzec 2013 [ATTACH=CONFIG]89944[/ATTACH] Co do grilla to modelując go trochę się przyłożyłem. Zmieniłem materiał grilla na mniej absorbujący światło. Teraz chyba lepiej widać jak został wymodelowany
BartoszPiasecki Napisano 27 Marzec 2013 Napisano 27 Marzec 2013 Zdecydowanie lepiej. Coś jeszcze nie gra na łączeniu przedniego nadkola z resztą karoserii. Linia karoserii powinna iść zdaje się nieco wyżej...( mam na myśli odstęp od maski na samym szczycie przedniego nadkola ) Jeszcze jedno, patrząc na bok pojazdu i odbicia na lakierze... Tylne nadkole i drzwi sprawiają wrażenie jakby miały nadany nieco inny materiał względem przedniego nadkola i maski silnika - może to kwestia materiału , lub normali
Rekomendowane odpowiedzi