L_Devil Napisano 4 Kwiecień 2013 Napisano 4 Kwiecień 2013 Witam Poszukuję darmowego programu który pozwala na podgląd modelu (format Collada dae lub 3ds) z nałożonymi teksturami, z możliwością prostego obracania/zoomowania - i co najważniejsze, odświeżającego tekstury z plików w czasie rzeczywistym (ew. po wciśnięciu skrótu klawiaturowego). Chcę po prostu wysłać przyjacielowi który nie posiada 3ds maxa unwrapowany model w taki sposób, żeby mógł narysować w Gimpie tekstury i widział na bieżąco na modelu jak one wychodzą. Jeżeli da się to rozwiązać w inny sposób (darmowym programem), będę wdzięczny za wskazówki :-) Z góry dzięki :)
L_Devil Napisano 4 Kwiecień 2013 Autor Napisano 4 Kwiecień 2013 Witam Poszukuję darmowego programu który pozwala na podgląd modelu (format Collada dae lub 3ds) z nałożonymi teksturami, z możliwością prostego obracania/zoomowania - i co najważniejsze, odświeżającego tekstury z plików w czasie rzeczywistym (ew. po wciśnięciu skrótu klawiaturowego). Chcę po prostu wysłać przyjacielowi który nie posiada 3ds maxa unwrapowany model w taki sposób, żeby mógł narysować w Gimpie tekstury i widział na bieżąco na modelu jak one wychodzą. Jeżeli da się to rozwiązać w inny sposób (darmowym programem), będę wdzięczny za wskazówki :-) Z góry dzięki :)
legomir Napisano 4 Kwiecień 2013 Napisano 4 Kwiecień 2013 W blenderze można malować tekstury, ale na ile to wygodne to Ci musi powiedzieć jakiś blenderowiec ;)
legomir Napisano 4 Kwiecień 2013 Napisano 4 Kwiecień 2013 W blenderze można malować tekstury, ale na ile to wygodne to Ci musi powiedzieć jakiś blenderowiec ;)
L_Devil Napisano 4 Kwiecień 2013 Autor Napisano 4 Kwiecień 2013 Chodzi mi o możliwie proste narzędzie - nie tyle do rysowania, co jako podgląd do tekstur tworzonych w Gimpie :-) Google niestety wypluwa mi straszne ilości softu na Androida, albo podglądów online (z subskrypcją lub bez), a mnie chodzi o jakiś prosty programik który mogę odpalić na kompie ^^"
L_Devil Napisano 4 Kwiecień 2013 Autor Napisano 4 Kwiecień 2013 Chodzi mi o możliwie proste narzędzie - nie tyle do rysowania, co jako podgląd do tekstur tworzonych w Gimpie :-) Google niestety wypluwa mi straszne ilości softu na Androida, albo podglądów online (z subskrypcją lub bez), a mnie chodzi o jakiś prosty programik który mogę odpalić na kompie ^^"
rice Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 z tego co sie orientuje to nic lepszego niz blender nie ma, do samego podgladu mozesz udk czy unity uzyc ale blender bardziej praktyczny
rice Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 z tego co sie orientuje to nic lepszego niz blender nie ma, do samego podgladu mozesz udk czy unity uzyc ale blender bardziej praktyczny
Rekomendowane odpowiedzi