Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pierwszy raz w życiu biorę się za zwierzątko czteronożne.

To co poniżej to jakaś godzinka pracy, na podstawie widoku z boku wrzuconego w maxa i referencji z gugli.

Proszę o uwagi, szczególnie jeśli chodzi o siatkę :)

taki jest jeszcze nie do końca proporcjonalny z każdej strony, ale mam nadzieję, że uda mi się go ogarnąć.

patataj1_zps9dfbdf81.jpg

patataj1_MS_zps4f2592e6.jpg

Edytowane przez Lorilay

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie wiem czemu, ale mam wrażenie ze ten koń ma za duża głowę albo za krotka szyje.

Napisano

dość uproszczony ale z grubsza spoko, przeszkadza mi obłość zadu widzianego z tyłu

On ma być potem animowany? Bo jeśli tak, to siatka na łopatce i na zadzie powinna układać się w takie okręgi

34qs036.jpg

I robisz inset (w maxie), żeby mieć więcej geometrii wewnątrz tych okręgów

Napisano
  • Autor

tak - plan jest taki, żeby był animowany :)

dzięki za wskazówki!

Napisano

Wygląda jak pies. Znam się na koniach, więc mogę ci się przyczepiać w nieskończoność ;) Niektóre konie mają wklęsły zarys linii czoło-nos, ale zrób mu prostą kość nosową - tak ma więcej koni i wtedy mniej będzie wyglądał jak pies. Pysk, czyli końcówka głowy powinna być większa, a nie taki mrówkojad. Ganasze podsunęłabym wyżej, wtedy głowa się zmniejszy. Przednie nogi są wygięte łukowato w tył, od łopatki do stawu pęcinowego powinien być pion. Masz słabo zaznaczone stawy: pęcinowy, nadgarstkowy, skokowy. Zupełnie brakuje zaznaczonego łokcia i kolana oraz mięśni przedramienia i podudzia. Zad za wcześnie się zaczyna (chodzi o linię grzbietu - za wcześnie się unosi tworząc zad)