żółty Napisano 10 Maj 2013 Share Napisano 10 Maj 2013 (edytowane) Cześć, Szukam skryptu / pluginu / sposobu na rozszerzenie pola widzenia kamery Vray'owej względem wybranej krawędzi widoku. Przykład powinien trochę lepiej zobrazować o co mi chodzi : Potrzebuję rozciągnąć widok w prawo nie zmieniając ustawień kamery, czyli z obrazka dajmy na to o aspekcie 1.0 zrobić 2.0 bez zmiany kąta kamery itd. Coś jak rozmiar obszaru roboczego/canvas size w photoshopie. Znalazłem na scriptspot coś takiego http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/overscan ale niestety nie bardzo chce współgrać z vrayem. Pomożecie ? Edytowane 10 Maj 2013 przez żółty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Maj 2013 Share Napisano 10 Maj 2013 (edytowane) cześć, nie testowałem tego, ale czy nie wystarczyłoby wyrenderować drugiej części obrazka, zmieniając w ustawieniach kamery horizontal offset o 1 lub -1? edit: działa, z tym że liczysz na dwa razy Edytowane 10 Maj 2013 przez polka dot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 10 Maj 2013 Autor Share Napisano 10 Maj 2013 Dzięki bardzo ! Strzał w dziesiątkę. Widoki pasują idealnie.Kurde nawet nie pomyślałem o offsecie ;] Rano cały scriptspot przekopałem a tu takie proste rozwiązanie ;];] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi