kingwins Napisano 17 Maj 2013 Napisano 17 Maj 2013 Witam, Bardzo proszę o krytykę, to moja pierwsza praca w LWF, wcześniej robiłem na gamma 1.0 i teraz na prawdę się męczę... :( Czy Waszym zdaniem wszystko z tym ok? Co by można poprawić? Czy materiał drewna nie wygląda sztucznie? Render na passach, dodany tylko AO na multiply i RGB lekko rozjaśnione brightnessem. Pozdrawiam
skalpel3d Napisano 18 Maj 2013 Napisano 18 Maj 2013 Fajna chatka puchatka :) Jeśli chodzi o drewno jest ono ciut za gładkie abo mocniejszy bymp albo może nawet mapki normal. Deski są identyczne monotonne dałbyś im jakaś różnorodność cieńsze grubsze węższe szersze takie chatki mają swój urok właśnie dzięki tym nierównością a nie jak są "jak spod igły"
kingwins Napisano 18 Maj 2013 Autor Napisano 18 Maj 2013 Dzięki za komentarz skalpel3d. Cóż, nie mogę tego zbyt pokrzywić i poróżnicować gdyż jest to dzieło mające przedstawiać produkt w jak najlepszym świetle a i prawda jest taka że te dechy są dość równo docięte w rzeczywistości. Większy bump/normal na drewnie hmm..
Sunedge Napisano 20 Maj 2013 Napisano 20 Maj 2013 Render ladny, konstrukcyjnie to dziwne rozwiazania tu mozna zobaczyc - ten domek nie istnieje w rzeczywistosci?
biszkopte Napisano 21 Maj 2013 Napisano 21 Maj 2013 jak już tak ładnie wymodelowałeś to brakuje mi jeszcze tylko łączników mechanicznych :) i było by idealnie :)
biszkopte Napisano 22 Maj 2013 Napisano 22 Maj 2013 prawie :) gwoździe się przydadzą ale lepsze pyły by wkręty, oraz przy elementach konstrukcyjnych (ich łączenie) śruby skręcające całość aby się fest dobrze trzymało na ogródku : http://metal-complex.com/pl/7-wkrety :)
kingwins Napisano 22 Maj 2013 Autor Napisano 22 Maj 2013 :D dzięki za szczegółowe info o wkrętach, myślę że przy tej wielkości obrazka i tak będzie widać tylko kropki :)
gregory Napisano 23 Maj 2013 Napisano 23 Maj 2013 nie rozumiem sensu użycia deski na krawędzi dachu? przecież ona będzie zatrzymywała wodę na dachu i jako pierwsza będzie do wymiany. A poza tym to ciekawy projekcik, niedawno sam składałem podobny domek w ogródku.
Rekomendowane odpowiedzi