Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Bardzo proszę o krytykę, to moja pierwsza praca w LWF, wcześniej robiłem na gamma 1.0 i teraz na prawdę się męczę... :(

Czy Waszym zdaniem wszystko z tym ok? Co by można poprawić? Czy materiał drewna nie wygląda sztucznie?

Render na passach, dodany tylko AO na multiply i RGB lekko rozjaśnione brightnessem.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajna chatka puchatka :) Jeśli chodzi o drewno jest ono ciut za gładkie abo mocniejszy bymp albo może nawet mapki normal. Deski są identyczne monotonne dałbyś im jakaś różnorodność cieńsze grubsze węższe szersze takie chatki mają swój urok właśnie dzięki tym nierównością a nie jak są "jak spod igły"

Napisano

Dzięki za komentarz skalpel3d. Cóż, nie mogę tego zbyt pokrzywić i poróżnicować gdyż jest to dzieło mające przedstawiać produkt w jak najlepszym świetle a i prawda jest taka że te dechy są dość równo docięte w rzeczywistości. Większy bump/normal na drewnie hmm..

Napisano

nie rozumiem sensu użycia deski na krawędzi dachu? przecież ona będzie zatrzymywała wodę na dachu i jako pierwsza będzie do wymiany. A poza tym to ciekawy projekcik, niedawno sam składałem podobny domek w ogródku.