Napisano 22 Maj 201311 l Witam serdecznie wszystkich! Jestem początkującym grafikiem, który chciałby się czegoś nauczyć i wkroczył w nową fazę. Po znalezieniu tego forum powróciła większość starych inspiracji i determinacji w dązeniu do stania się lepszym rysownikiem. Liczę na was, moi drodzy - do mnie należy ciężka praca, Was proszę o krytykę i ukierunkowanie. Na początek - odsyłam do mojej galerii na DeviantArt, to są prace sprzed trafienia tutaj http://joannagajecka.deviantart.com/ . Jestem samoukiem-kartkopsujem od liceum, miłosc do rysowania i roznych form grafiki komputerowej zrodziła się z miłosci do gier, to one są moją największą inspiracją. Z góry dziękuję, zarówno za wszelkie słowa motywacji jak i wskazówki. Pozdrawiam ciepło, długą podróż uważam za rozpoczętą ;)
Napisano 23 Maj 201311 l do mnie należy ciężka praca, Was proszę o krytykę i ukierunkowanie no powodzenia, ale najpierw wykonaj swoją cześć pracy, bo nic u po nas póki co.
Napisano 23 Maj 201311 l Na początek . [ATTACH=CONFIG]90575[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]90576[/ATTACH] Moja zmora od wieków - stopy. Rysowane na zachętę z natury, trochę za krótkie i jakby dziecięce; w najbliższym czasie przewiduję jakieś studium.
Napisano 23 Maj 201311 l Jeżeli stopy to Twoja zmora od wieków to usiądź i narysuje ich z 500 w max dwa tygodnie zobaczysz że ze zmorami da się wygrać.
Napisano 23 Maj 201311 l Oj, da się :) W przerwach od pracy wykonałam około 30 szkiców samych stop, pod roznymi kątami i w róznych pozycjach - jedne zupełnie do niczego, inne w miare poprawne - życie, widze ze jest dużo lepiej, bardzo mnie to zachęciło. Ot, druga strona ćwiczen, min. z kosćcem: Zwykle robiłam mnostwo zbednych linii, żeby wydobyc bryłe i przypadkowo ją odkryc i mocniej zaznaczyc, wiec na koncowym obrazku działo się duzo chaosu. Staram sie od tego odchodzić. Ten szkicyk jest #33. Przyjęłam wyzwanie 500 stóp! [ATTACH=CONFIG]90580[/ATTACH]
Napisano 24 Maj 201311 l Hejo, wydaje mi się że samo wprowadzenie już wiele daje jak się je ćwiczy: http://www.cgma2dacademy.com/dynamic-sketching.html Te z prostymi, krzywymi, falami, kółkami i elipsami. Mam nadzieje że to pomoże, pozdrawiam!