damianosss Napisano 29 Maj 2013 Share Napisano 29 Maj 2013 Cześć, chciałbym zrobić taki efekt: np woda w kształcie ręki, wszystkie krople itp mają składać się w wizualizację np ręki, dłoni, jakiś kształt Szukam sposobu. ps. szukałem na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 31 Maj 2013 Share Napisano 31 Maj 2013 Modelujesz ręke i kropelki wody, scatter'ujesz kropelki po ręce i już. Możesz dodać jeszcze jakieś detale jak spadające kropelki i watersplashe : Mam nadzieje że pomogłem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianosss Napisano 31 Maj 2013 Autor Share Napisano 31 Maj 2013 (edytowane) Może nie do końca ale pomocne :) Znalazłem przykład jakiś w necie, opakowanie w kształtach wody w tym wypadku Edytowane 31 Maj 2013 przez damianosss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 31 Maj 2013 Share Napisano 31 Maj 2013 Modelujesz figure jaką potrzebujesz, dajesz szader wody + modele kropelek wody na obiekcie scatterujesz i już:). Dla lepszego efektu dajesz jakiś noise na powierzchni obiektu lub jakaś bump mapka. Mam nadzieje że to pomoże. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianosss Napisano 31 Maj 2013 Autor Share Napisano 31 Maj 2013 Rozumiem mniej więcej ;) (muszę tylko się wdrożyć w szader wody bo nigdy nie robiłem) i rozumiem, że kropelki wody muszę ręcznie rzeźbić ? Tą metodą zrobię inne podobne zachcianki? np zamiast naszej wody, zrobię...np trawę, lód itp? Na razie tylko modeluję, ćwiczę kształty, bawię się turbobustem także jestem jeszcze noob i chce sie powoli wdrożyć w w/w opcje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 31 Maj 2013 Share Napisano 31 Maj 2013 (edytowane) W maksie jest opcja scatter, poszukaj sobie i sprawdź co robi jak nie wiesz. Ewentualnie możesz użyć advanced paintera (taki scrypt - wpisz w google i ściągnij) Kropelki wody masz pokazane chyba na tym tutku we wcześniejszym poście jak zrobić. A jak nie to robisz kilka geosphere i dajesz noise i powinno działać. Pzdr. edit. w jednym z tych znajdziesz jak zrobić kropelki Edytowane 31 Maj 2013 przez xmass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianosss Napisano 31 Maj 2013 Autor Share Napisano 31 Maj 2013 Wielkie dzięki ! Na tą chwilę moje zagadnienie zostało wyjaśnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi