Fadzu Napisano 2 Czerwiec 2013 Napisano 2 Czerwiec 2013 Witam Przejde od razu do rzeczy. Po wymodelowaniu postaci chcialem dodac kosci wszystko pieknie fajnie tylko wyskoczyl mi taki problem. Zaznaczylem cialo potem kosc i nacisnolem "with automatic weights" po czym kosci powinny byc zlaczone z cialem przeszedlem do Pose mod i jak ruszalem kośćmi takie oto przekształcenia mi powstaly moglbym mi ktos w tym pomoc przelecialem mnostwo poradnikow robie tak samo i jest ten sam problem :S Oto zdjęcie:
Ania Napisano 2 Czerwiec 2013 Napisano 2 Czerwiec 2013 Masz modyfikator mirror na meshu? Daj Apply zanim nałożysz armaturę. Jego lewa strona podąża za kośćmi prawej strony, ponieważ grupy _R się zmirrorowały na lewą stronę. Jeśli chcesz zachować mirror modifier, możesz popróbować z opcją "mirror vertex groups", ale wtedy grupy _L muszą już istnieć jako nazwa bez przydzielonych vertexów. Poczytaj dokładniej tu http://wiki.blender.org/index.php/Doc:2.6/Manual/Modifiers/Generate/Mirror
Fadzu Napisano 2 Czerwiec 2013 Autor Napisano 2 Czerwiec 2013 Rozwiazane :) Wiem nei jest to najladniesze na pierwsszy raz moze byc chociaz wolalbym lepiej. Popracuje nad tym jeszcze i wrzuce jak bedzie oteksturowane i ustawione.
Rekomendowane odpowiedzi