Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Szukałem ostatnio po internecie jakiegoś tutoriala odnośnie renderowania animacji, znalazłem jakieś 2 - 3, podsumowaniem tych tutków był ten filmik:

Zrobiłem wszystko jak w nim było, ustawiłem te prepassy i tak dalej, jednak efekt jest raczej marny, sposób ten miał usunąć możliwe migotania a u mnie on je stworzył, i prędkość renderowania też nie przyśpieszyła specjalnie w porównaniu do "normalnego" renderowania.

Czy ten tutorial opisuje dobry sposób na renderowanie animacji w VRay'u i ja coś tam poplątałem, czy może są lepsze/szybsze/wydajniejsze ?

Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Pozwolę sobie odświeżyć temat i sprecyzować moje pytanie :P

Słyszałem, że renderowanie animacji przebiega inaczej niż w przypadku zwykłego pojedynczego shota. Z tego co się orientuję, aby przyspieszyć renderowanie i aby uniknąć artefaktów (błędów) stosuje się jakieś konkretne tryby bądź pass'y bądź ustawienia.

Czy może ktoś z was mógłby mi to troszkę naświetlić ?

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Czyli to jest "to". Znalazłem ten poradnik, jest on trochę podobny do tego który podałem w pierwszym linku, chciałem się po prostu upewnić czy renderowanie animacji faktycznie na czymś takim polega bo nie byłem zadowolony z efektów.

No nic, ale skoro to faktycznie tak ma wyglądać, to po prostu będę musiał jeszcze powalczyć, dzięki :)