Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Poprzedni projekt jakoś nie doszedł do skutku, po przez wielu trudności napotkanych na drodze i zabrałem się za nowe auto dokładniej Audi TT. Na razie udało mi się wymodelować bryłę i powycinać każdą część. Teraz zastanawiam się co dalej, jak zabrać się za światła i szyby. Dlatego teraz potrzebuje waszej pomocy, bo nigdy nie udało mi się tak długo pracować nad jednym modelem. Jakieś tutoriale odnośnie świateł lub szybkie porady?

A teraz pare screenów mojego Audi:

jrz.png

7o4.png

Edytowane przez Cathulu

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A no jak by Ci to powiedzieć ,szyby po wycięciu trzeba zostawiać że tak powiem.Ty wyciąłeś otwory, a szyb się pewnie pozbyłeś ?

Trzeba było zrobić całą bryłę ,dać na to TS i wtedy jak wszystko jest ok zacząć wycinać :) Przy robieniu bryły dobrze jest też używać smoothing groups aby nie wszystko w czasie TS się zaokrąglało , przeważnie chodzi o jakieś krawędzie . Jest taki fajny tutorial , gość robi audi r8 i naprawdę po przerobieniu tego tutoriala wszystko stało się łatwiejsze ;) Przypomnij to może znajdę go jeszcze ;) Pozdro .

Napisano

Co dalej? hmm... ja bym sie wziął za poprawki, bo buda jest mocno pogieta i faluje. Nie ma sensu sie zabierać za lampy i inne szpeje jeśli karoseria jest krzywa, dołożysz sobie tylko roboty. Popraw karoserie a później działaj reszte.

Napisano
  • Autor

Ma ktoś jeszcze jakieś inne dobre tutoriale, bo ten wyżej jest już nie do końca dostępny. :/

Napisano

Na ostatniej stronie są party które nie działały a jak jest jeszcze jakiś problem to mogę gdzieś upnąć cały pliczek bo posiadam na dysku. A co do tutoriali to poszukaj w google albo youtube a napewno coś ciekawego znajdziesz.