Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dzień Dobry wszystkim

Chciałbym wstawić obiekt w zdjęcie, \w environment wstawiłem obrazek, w background ustawiłem wyświetlanie environment\. Wstawiłem dwa obiekty na plane w scenę, lewy obiekt jest matowy, prawy chromowany. Lewy jest widoczny, prawy zrobił się przeźroczysty. Czy ktoś mógłby mi pomóc?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

... i nikt nie zna odpowiedzi? Rozwiązanie jest pewnie proste, ale na takie generalnie najtrudniej trafić.

Napisano

on nie jest przezroczysty tylko odbija tlo w glupi sposob - max tak ma ze jak w enviro wstawisz obrazek na koordynatach "screen" to odbicia sie kaszanią i wyglada jakby obiekt byl przezroczysty. W enviro powinna byc mapa sferyrczna, idealnie HDRka.

Napisano
  • Autor

... szkoda. Pracuję w firmie meblowej, wykonuję wizualizacje dla Klienta. W jego pomieszczenie wstawiam meble i renderuję. Tłem z reguły jest zdjęcie jego pustego lokalu. Problem jakoś omijałem, dając materiały mniej połyskliwe. Ale w końcu każdy dąży do perfekcji i chciałem poradzić sobie z tym problemem. Może jeszcze ktoś spróbuje, może jest jakieś wyjście, z góry dzięki nawet za próby pomocy.

pozdrawiam i zachęcam do prób.