Yarek68 Napisano 18 Lipiec 2013 Share Napisano 18 Lipiec 2013 Dzień Dobry wszystkim Chciałbym wstawić obiekt w zdjęcie, \w environment wstawiłem obrazek, w background ustawiłem wyświetlanie environment\. Wstawiłem dwa obiekty na plane w scenę, lewy obiekt jest matowy, prawy chromowany. Lewy jest widoczny, prawy zrobił się przeźroczysty. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarek68 Napisano 19 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2013 ... i nikt nie zna odpowiedzi? Rozwiązanie jest pewnie proste, ale na takie generalnie najtrudniej trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 19 Lipiec 2013 Share Napisano 19 Lipiec 2013 on nie jest przezroczysty tylko odbija tlo w glupi sposob - max tak ma ze jak w enviro wstawisz obrazek na koordynatach "screen" to odbicia sie kaszanią i wyglada jakby obiekt byl przezroczysty. W enviro powinna byc mapa sferyrczna, idealnie HDRka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarek68 Napisano 30 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2013 ... szkoda. Pracuję w firmie meblowej, wykonuję wizualizacje dla Klienta. W jego pomieszczenie wstawiam meble i renderuję. Tłem z reguły jest zdjęcie jego pustego lokalu. Problem jakoś omijałem, dając materiały mniej połyskliwe. Ale w końcu każdy dąży do perfekcji i chciałem poradzić sobie z tym problemem. Może jeszcze ktoś spróbuje, może jest jakieś wyjście, z góry dzięki nawet za próby pomocy. pozdrawiam i zachęcam do prób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi